Ja hi ha data per a la fi de l'ús de la mascareta en algunes comunitats autònomes

La data que remenen les comunitats seria l'última setmana de juny en espais a l'aire lliure
 
Arran del bon ritme que està tenint la vacunació a Espanya, alguns responsables polítics i sanitaris han començat a parlar de "posar fi" a l'ús de les mascareta. És la decisió que més simbolitzaria eixa desitjada volta a la normalitat.


Sanitat i les comunitats ja treballen en un calendari per a la desescalada en l'ús de la mascareta, la data que remenen seria l'última setmana de juny. Per a llavors a Espanya ja estaran immunitzades 20 milions persones.


En espais a l'aire lliure sempre lògicament serà on primer puguem llevar-nos esta protecció. Galícia, Catalunya i Castella-la Manxa ja han anunciat que volen relaxar l'ús de la mascareta prompte.


A València aposten per eliminar-la a les platges. En canvi, Andalusia o País Basc prefereixen esperar a tindre major població vacunada el 70%.


El debat de la mascareta

 

Fernando Simón ha apostat per reduir la incidència acumulada per coronavirus a menys de 150 casos per cada 100.000 habitants per a començar a plantejar un escenari sense mascareta en exteriors, però quan les dades de l'epidèmia siguen favorables en el conjunt de les comunitats autònomes.


El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries no ha volgut donar una data concreta per a prescindir de l'ús de la màscara durant la pandèmia. Fernando Simón ha afirmat que "és molt possible que en exteriors es puga molt prompte prescindir" de la mascareta, encara que ha demanat "no caure en falses inseguretats", ja que encara que "la vacuna protegeix molt, entre un 90 i un 92%, hi ha un 8% que no estan protegides".


"No donaré una data, però és possible que no anem a tardar molt a fer propostes clares per a retirar l'ús de mascareta en algunes situacions, no en totes", ha explicat Fernando Simón en roda de premsa.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els gossos poden detectar la covid amb una precisió de fins al 94%" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 141 casos nous i 5 defuncions"