Més de la meitat dels espanyols estan immunitzats contra el coronavirus

Amb més de 24 milions d'espanyols amb la pauta completa, el 50,7% de la població ja ha aconseguit la immunitat contra la COVID-19
Pfizer demana aplicar una tercera dosi de la seva vacuna contra la Covid-19 | GTRES

En plena cinquena ona de coronavirus, Espanya ha aconseguit immunitzar a més de la meitat dels espanyols en haver injectat al llarg del cap de setmana quasi un milió de dosi de la vacuna contra la COVID-19. Una xifra esperançadora davant la dramàtica situació de contagis que es va vivint en les últimes setmanes i que, de moment, no ha arribat al seu pic màxim.

El nombre de contagis continua sent aclaparador. Només este cap de setmana s'han registrat més de 61.600 infectats i una incidència acumulada que ronda ja els 600 punts a nivell nacional. La bona notícia continua sent que no està afectant significativament sobre el nombre de decessos per la malaltia (23 durant el cap de setmana).

El ritme de vacunació progressa segons el que es preveu encara que són cada vegada més comunitats autònomes les que estan vacunant a les franges d'edat més joves, per la qual cosa insisteixen a l'Executiu en la necessitat de rebre més sèrums com més prompte millor. Sanitat s'han compromés a enviar esta setmana més de 2 milions de dosis que se sumaran als emmagatzemats en les neveres.

25 milions d'immunitzats esta setmana

 

L'objectiu del Ministeri que dirigeix Carolina Darias és que el país arribe esta setmana als 25 milions d'immunitzats, entorn d'un 53% de la població. Un objectiu cada vegada més pròxim i que probablement acaba per complir-se a la fi d'esta setmana, si no és abans. Ja hi ha 24.041.017 d'espanyols amb la pauta completa de vacunació contra la COVID-19, la qual cosa suposa que més del 50% d'espanyols estiguen immunitzats contra la malaltia i, a més 29.484.796 han rebut almenys una dosi, és a dir, el 62,1% població.

Això significaria que quasi totes les previsions establides pel Govern de Pedro Sánchez es complirien, ja que fa mesos van comunicar que en la setmana del 3 de maig, cinc milions d'espanyols haurien d'estar vacunats amb pauta completa i que aqueix número aconseguiria els deu milions en la primera setmana del mes de juny.

De moment només es va retardar la tercera previsió - aconseguir els 15 milions d'immunitzats en la setmana del 14 de juny- però davant el retard de l'arribada del sèrum de l'estatunidenca Janssen, l'objectiu va acabar complint-se tan sols uns dies més tard, el 23 de juny.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els turistes amb Covid a la Comunitat Valenciana guardaran quarantena al seu hotel" "No es vacuna per por i mor amb 45 anys per la variant Delta"