Més del 50% de valencians ja han rebut la primera dosi en estos sis mesos de vacunació

Per altra banda la campanya no està sent equilibrada entre els grups d'edat i sols el 38% de la població d'entre 60 i 69 anys té la pauta completa contra el coronavirus

La vacunació avança a bon ritme a la Comunitat Valenciana des que fa sis mesos començara a inocular les primeres dosis contra la covid-19. Segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, el passat divendres, al territori valencià, 1.554.646 persones, el 36,41% de la població, tenia ja la pauta completa contra el coronavirus. Això significa que han rebut les dos dosis de Pfizer, Moderna o AstraZeneca o una dosi de Janssen. A més, 2.401.669 persones han rebut almenys una de les dosis, més de la meitat de la ciutadania valenciana (56%).

La campanya no està sent equilibrada

La campanya de la vacunació està avançada a la Comunitat Valenciana, no obstant això no està sent equilibrada entre els grups d'edat. Les diferències s'accentuen, sobretot, entre els grups d'edat d'entre 60 i 69 anys i els de 50 i 59 anys. Així, 220.123 persones majors de 60 anys (38%) ha rebut la pauta completa, una xifra que es dobla en el cas de les persones d'entre 50 i 59 anys, amb 441.217 valencians i valencianes amb la immunització completa (58,6%).

Està passant a totes les comunitats autònomes

No pensen que esta falta d'equilibri està passant sols a la Comunitat Valenciana per què no és així, ja que es reprodueix a totes les comunitats autònomes. De fet, si ens fixem en la mitjana espanyola, el 37,5% de la població d'entre 60 i 69 anys ha rebut els dos vials de Pfizer, Moderna o AstraZeneca o un de Janssen. Este registre s'eleva fins al 65,6% en els d'entre 50 i 59 anys.

Què està passant?

Tot avança com cal, però esta dinàmica es deu en gran part al diferent tipus de vacuna que s'està administrant a cada grup d'edat. A les persones d'entre els 60 i els 69 anys, que van començar a ser vacunades abans i són teòricament més vulnerables, se'ls va assignar AstraZeneca, que recomana un màxim de 12 setmanes entre dosis. En canvi, Pfizer és la vacuna que s'està administrant a aquells que estan al voltant de la cinquantena; es tracta d'un vial que només necessita tres setmanes.

A partir de la setmana vinent podria començar a igualar-se

Este decalatge entre grups edats podria començar a igualar-se a partir de la setmana vinent, ja que el grup d'entre 60 i 65 anys que estava pendent de rebre la segona dosi d'AstraZeneca ja ha sigut convocat a la segona punxada. Divendres els va arribar el missatge al mòbil amb la cita per a completar la pauta.

El 70% de la població rural tindrà almenys una vacuna la setmana pròxima

Segons ha anunciat el president de la Generalitat, el 70% de la població rural de la Comunitat Valenciana haurà rebut a la fi de la setmana que ve almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus. El procés de vacunació a les zones rurals s'està desenvolupant amb gran agilitat, ha assenyalat Puig, qui ha precisat que este percentatge de població suposa més de 237.000 habitants.

El cap del Consell ha explicat que en ja hi ha zones bàsiques de salut del territori valencià que han aconseguit el 70% o l'han superat, com Morella (70%), Xelva (76%), Cofrents (77%) o Titaigües (78%), mentre que en localitats com Vallibona "pràcticament tota la població està ja immunitzada".

La setmana que ve arriben set milions de dosis a Espanya

La campanya de vacunació rebrà un fort impuls en les pròximes jornades. El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que Espanya rebrà la setmana que ve més de sis milions de vacunes. Un "rècord", segons Sánchez, ja que fins ara s'estaven rebent entre 1,5 i 1,6 milions de vacunes a la setmana.

El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que les dades de vacunació avancen ben encaminades a aconseguir que abans que acabe l'estiu estiga immunitzada el 70% de la població, com estava previst.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana registra 373 casos de contagis per coronavirus" "Les multes que queden vigents després de permetre anar sense màscara pel carrer"