Moderna conclou que la seua vacuna contra el coronavirus és eficaç en adolescents

L'assaig ha confirmat que la seua vacuna contra la COVID-19 immunitza d'igual manera als adults que als adolescents, per la qual cosa sol·licitarà la seua aprovació
Vials amb un adhesiu que diu «COVID-19 / Vacuna contra el coronavirus / només per injecció» i una xeringa davant del logotip de Moderna | REUTERS / Dado Ruvic

Moderna ha publicat els resultats del seu estudi TeenCOVE, en els quals ha conclòs que la seua vacuna contra el COVID-19 immunitza en la mateixa manera a adults i al grup d'edat entre els 12 i els 18 anys, per la qual cosa sol·licitaran l'autorització per a començar a administrar-la a esta franja d'edat.


L'estudi ha comptat amb més de 3.700 participants entre els 12 i els 18 anys i buscava mesurar la seguretat i eficàcia de la vacuna de Moderna en ells. Finalment, han demostrat que la immunització que genera en aqueix grup és similar a la que produeix en els adults i tampoc han observat contagis després de les dos dosis de la vacuna, per la qual cosa asseguren que l'eficàcia seria del 100%.


Segons Moderna, la vacuna aconsegueix una eficàcia del 93% davant el coronavirus entre els participants de l'estudi després dels primers 14 dies.


El grup de control que va rebre placebo ha notificat quatre casos positius. A més, la farmacèutica investiga els possibles efectes adversos de la vacuna, entre els quals no notifiquen cap greu. El més habitual és el dolor localitzat en el lloc de la injecció, encara que també es van registrar maldecaps, fatiga i esgarrifances.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat començarà a citar als menors de 60 que van rebre la primera dosi d'AstraZeneca" "Mor una dona de 40 anys després d'administrar-li la vacuna Janssen"