Moviment d'emergència de l'OMS: aprovada la vacuna de la Xina

La vacuna de Sinopharm és el quart que rep el vistiplau de l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va aprovar este divendres l'ús d'emergència de la vacuna contra la covid-19 fabricada per l'empresa xinesa Sinopharm.

És la primera vacuna desenvolupada per un país no occidental que compta amb el suport de l'OMS.

La vacuna ja ha estat administrada a milions de persones a la Xina i en altres llocs.

L'OMS només havia aprovat les vacunes fabricades per PfizerAstraZeneca, Johnson & JohnsonModerna.

L'Agència Europea de Medicaments, regulador de referència per als països de la Unió Europea, només ha autoritzat estes tres últimes i Moderna. Ara com ara, l'EMA no està examinant la vacuna Sinopharm. Just esta setmana ha començat a analitzar Sinovac, també desenvolupada a la Xina.

79% d'eficàcia

El Grup Assessor Estratègic d'Experts en Immunització (SAGE) de l'OMS, que ha completat la seua revisió de la vacuna, recomana la vacuna per a adults majors de 18 anys, en un esquema de dos dosis amb un interval entre dosis de tres a quatre setmanes. L'eficàcia de la vacuna per a la malaltia simptomàtica i hospitalització es va estimar en un 79% en tots els grups d'edat combinats. En el cas de la vacuna Sinopharm, l'avaluació de l'OMS ha inclòs també inspeccions 'in situ' de la instal·lació on es fa la producció.

Segons ha explicat l'organisme, es tracta d'un vaccí inactivat i compta amb l'avantatge que els requisits d'emmagatzematge la fan «molt adequada» per a entorns de baixos recursos. En este sentit, l'OMS també ha destacat que és el primer sèrum que portarà un monitor de flascons de vacunes, un petit adhesiu que canvia de color a mesura que el vaccí s'exposa a la calor, fet que permetrà els sanitaris saber si la vacuna es pot usar de manera segura.

Per a què serveix el suport de l'OMS?


Rebre la llum verda de l'OMS serveix per a indicar als reguladors sanitaris de cada país que es tracta d'una vacuna segura i eficaç.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"127 contagis de coronavirus i cinc morts" "Prohibit fumar a l'aire lliure si no es manté la distància mínima interpersonal"