L'OMS posa data a la fi de la pandèmia mundial de coronavirus

L'any que s'intentarà vacunar contra la covid-19 al major nombre de persones possible
Tedros Adhanom Ghebreyesus  | EFEEl director general de la OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s'ha referit a l'actual pandèmia del coronavirus i li ha posat data de finalització el 2022.

L'ha comparat amb la pandèmia de la grip de 1918, que va tenir diverses onades però va durar 2 anys, i finalment el virus va seguir circulant per dècades.

El responsable d'este organisme ha recordat que aquella pandèmia de febrer de 1918 a abril de 1920 i ha dit que espera que "puguem aturar esta pandèmia abans dels dos anys" que va durar aquella fa un segle.

"El virus es pot moure més ràpidament ara perquè estem més connectats, però al mateix temps tenim la tecnologia i el coneixement per aturar-lo", ha remarcat.

A nivell mundial, la pandèmia acumula més de 22 milions de contagis de Covid-19 i s'ha cobrat la vida de prop de 800.000 persones.

L'OMS ha advertit que diversos països estan experimentant nous brots després de llargs períodes amb pocs o cap cas, com Nova Zelanda o el Vietnam.

"Estos països són un advertiment per a aquells que ara estan veient una tendència a la baixa en els casos", ha dit.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"632 nous casos de coronavirus i cinc defuncions en la Comunitat Valenciana" "La fissura de la vacunació espanyola: el grup de 40 a 49 anys"