El passaport Covid: claus del certificat per a viatjar per Europa este estiu

La Conselleria de Sanitat Universal expedirà el certificat Covid digital a les persones amb immunitat. Serà a partir de l'1 de juliol

Arriba el salvador del turisme europeu amb el passaport Covid i es què després de més d'un any marcat per les restriccions de mobilitat, l'anomenat passaport Covid es presenta com la panacea per a salvar l'entrada de turisme europeu d'una temporada, l'estival, que és fonamental per a l'economia de la Comunitat Valenciana.

Un pas més de la Unió Europea

La unió Europea ha fet un pas més cap a la reactivació de la lliure circulació després d'arribar a un consens provisional sobre un passe sanitari o "passaport Covid" per a la Unió Europea.

La Unió Europea va aprovar el passat dijous el certificat Covid digital, com s'anomena oficialment este document que també rep el nom de certificat verd sanitari, amb l'objectiu de reactivar el turisme evitant el risc de propagació del virus. La mesura, que haurà de ser ratificada pel Parlament Europeu al juny, estarà en vigor als 27 estats membres a partir de juliol.

Què és el nou certificat?

Permetrà als turistes europeus immunitzats o amb una prova negativa reprendre els viatges internacionals sense necessitat complir cap de les mesures addicionals que han imperat durant bona part de la pandèmia, com ara les quarantenes obligatòries, o el requisit de tindre una segona PCR negativa.

Els estats membres, però, podrien imposar alguna restricció addicional a l'entrada de turistes sempre que estes siguen "necessàries i proporcionades", i prèvia notificació a la Comissió i la resta d'estats membres.

Qui pot rebre el passaport Covid?

El certificat Covid digital de la UE és una prova digital que garanteix que la persona portadora compleix alguna de les següents condicions:

- Haver sigut immunitzat contra la Covid-19 amb alguna de les quatre fórmules aprovades per l'Agència Europea de Medicaments, és a dir, Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen.

- Tindre anticossos després d'haver superat la malaltia.

- Disposar d'un resultat negatiu recent en una prova.

El certificat servirà tant per a turistes com per a aquelles persones que viatgen per motius laborals.

Quan podré aconseguir un?

A Espanya, seran les comunitats autònomes, a través de les conselleries de Sanitat, les encarregades de posar a disposició de la ciutadania el tràmit a partir de l'1 de juliol.

He de pagar?

No. El Certificat Covid Digital de la UE serà gratuït

Com serà el document?

Serà gratuït, multilingüe i s'expedirà tant en suport digital com físic. Comptarà amb un codi QR amb una firma digital –per tal de protegir-lo de falsificacions–, que podrem mostrar a la policia o les companyies aèries tant en la seua versió de paper com a través del nostre telèfon mòbil.

És obligatori?

No és obligatori. Tal com va recalcar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "no és un passaport" ni "un requisit". Tot i això, la seua tramitació és recomanable per a aquelles persones que viatgen a algun dels 27 estats membres de la Unió Europea els mesos vinents, ja que és un recurs que permet simplificar notablement els tràmits d'entrada.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vietnam detecta una variant de la covid-19 que barreja l'índia i la britànica" "La Comunitat Valenciana registra 217 casos nous de coronavirus"