Preocupant predicció de Simón sobre els brots en Lleida

La comarca del Segrià no registrava cap mort per Covid-19 des del 22 de juny
Simón creu que el brot actual de Lleida «no està creixent» | cedida

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que és «molt probable» que seguisquen sorgint brots en la comarca del Segrià fins al setembre o l’octubre associats a la campanya de recollida de fruita. En este sentit, Simón ha remarcat que es tracta de «servicis essencials» que cal seguir mantenint i no es poden tancar completament.

A pesar d'això, en la roda de premsa d'este dijous, el director del CCAES ha indicat que pareix que el brot de Lleida «no està creixent» i «dona la sensació» que les mesures que s’han pres fins ara estan funcionant.». «Hi ha indicis que ens permetrien pensar que sí que està controlat», ha apuntat, però Simón ha afirmat que cal esperar a este divendres o dissabte per a confirmar que no hi ha noves transmissions.

Fernando Simón ha dubtat que confinar a la població en les seues cases puga tindre un «impacte major» en el control del brot i ha defés esperar uns dies abans de decidir si es pren esta mesura. En canvi, ha reiterat que va ser «molt important» i «valent» el confinament perimetral del Segrià.

Xicotet grau de transmissió comunitària

Simón ha assegurat que el brot de Lleida «no pareix que estiga generant un número excessiu de casos» per molt que ha remarcat que, a diferència de l'Aragó, en el Segrià sí que hi ha «un cert grau de transmissió comunitària» encara que és «xicotet».

També ha remarcat que la majoria de persones afectades per estos brots són jóvens i, per tant, no haurien de tindre un impacte rellevant sobre el sistema assistencial. A demés, com ha passat en Lleida, la major part dels casos són asimptomàtics (en el Segrià un 70%).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El perill dels nous casos de Covid-19 en Espanya" "Última hora: 28 municipis valencians registren positius en 3 dies"