Els professors i alumnes vacunats no hauran de guardar quarantena

L'excepció seran els contactes estrets de casos vinculats a brots per alguna variant de la COVID-19 i les persones immunodeprimides

Els escolars i docents vacunats enfront de la COVID-19 que hagen estat en contacte estret amb un positiu, no hauran de guardar quarantena. Així s'estableix en la guia d'actuació davant l'aparició de casos de coronavirus en centres educatius aprovada pel Ministeri de Sanitat i les comunitats en la Comissió de Salut Pública.

Això marcarà una diferència considerable respecte al protocol d'actuació que havia de dur-se a terme l'any passat, que estipulava que, en cas que algun membre de la comunitat educativa donara positiu en un test PCR, automàticament tota persona que haguera tingut contacte amb este havia de guardar deu dies de quarantena.

Una vegada passada esta quarantena, els alumnes i professors sense símptomes podrien reincorporar-se a les classes a l'aula.


Quant el sistema de comunicació de la situació en cada centre, el protocol es mantindrà de la mateixa manera. «Per a les diligències, es manté la mateixa estructura de coordinació que havia estat funcionat el curs passat. És a dir, hi haurà un responsable covid en cada centre educatiu que es coordinarà amb la infermera de l'àrea sanitària responsable per a este centre i amb l'equip de salut publica de vigilància de centre educatius».Els immunitzats hauran de realitzar-se un test ràpid

 


De la mateixa manera, tampoc hauran d'aïllar-se aquells que hagen passat la malaltia en els últims 6 mesos, sempre que compten amb una prova diagnòstica que acredite el contagi.


No obstant això, hi haurà diverses excepcions: aquells contactes estrets de casos vinculats a brots produïts per alguna de les noves variants del virus que fugen a la immunitat de les vacunes i les persones immunodeprimides. En estos casos serà necessari i obligatori el confinament. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana registra 430 casos nous de coronavirus i 4 morts" "Mor per covid l'expilot valencià Jorge Lis als 45 anys"