Puig anuncia l'arribada de 2 milions de dosis de la vacuna Janssen

La vacuna monodosi arribarà entre abril i setembre per immunitzar dos milions de persones de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà dos milions de dosis de la vacuna Janssen entre els mesos d'abril i setembre.

Així ho ha manifestat després de la reunió que ha mantingut amb representants de la farmacèutica Janssen, a la qual també ha assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El president ha qualificat la reunió de "molt positiva", ja que segons ha explicat "els responsables de la companyia ens han garantit que gairebé dos milions de valencians hauran rebut esta vacuna abans de setembre".

Així mateix, ha valorat este anunci, ja que significa "un avanç substancial en l'acceleració de la vacunació", ja que en tractar-se d'una vacuna monodosi, la quantitat de vacunes que s'espera rebre permetrà immunitzar dos milions de valencians, i això suposarà que la vacunació adquirisca un "ritme molt elevat", ha assegurat.

El cap del Consell també ha assenyalat que la logística i el transport de la vacuna Janssen és "més fàcil", el que també permetrà vacunar persones que per qualsevol circumstància presenten una major dificultat per desplaçar-se.

Al marge dels aspectes relacionats amb la vacunació, el president també ha acordat amb la farmacèutica Janssen compromisos de col·laboració futura en aspectes relacionats amb salut mental o amb processos d'analítica que es realitzen a la Comunitat Valenciana, entre d'altres.

Igualment han acordat treballar conjuntament per presentar projectes a les convocatòries d'ajuts de fons europeus, vinculats a àmbits en què està treballant la farmacèutica, com la lluita contra el càncer o l'esclerosi múltiple. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen considerablement els casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Sánchez anuncia que es podria evitar la pròrroga de l'Estat d'Alarma"