Puig planteja prorrogar el toc de queda fins a juny retardant-lo a la 1

Segons ha assenyalat Puig, això permetrà als bars i restaurants ampliar el seu horari d'obertura, ja que ara estan obligats a tancar a les 23.30 hores, encara que no ha concretat més eixes noves franges

El President de la Generalitat, Ximo Puig, aposta per prorrogar el toc de queda dos setmanes més a la Comunitat Valenciana, a partir del pròxim dilluns 24 de maig -quan vencen les actuals restriccions, encara que retardant la seua hora d'inici, és a dir, situant-ho en la 1 de la matinada.


Segons ha assenyalat Puig, això permetrà als bars i restaurants ampliar el seu horari d'obertura, ja que ara estan obligats a tancar a les 23.30 hores, encara que no ha concretat més eixes noves franges.

En declaracions als mitjans a la seua arribada al 43 Congrés Federal que UGT celebra a València, el President ha indicat que en els pròxims dies es traslladarà “el més ràpid possible” al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) la proposta del Consell perquè les noves mesures contra el coronavirus que afecten drets fonamentals siguen ratificades.

A més, ha afegit que és espera que esta pròrroga de la limitació de la mobilitat nocturna que el Govern autonòmic siga l'última. “A principis de juny ens agradaria alliberar el toc de queda però hem de ser molt prudents”, ha indicat Puig, malgrat que “estem en unes xifres extraordinàries", amb una incidència acumulada de 29 casos per cada cent mil habitants.Oci nocturn, encara tancat

 

Respecte a l'oci nocturn, continuarà tancat, encara que el president ha matisat que “falten poques setmanes perquè l'horitzó estiga més buidat”.

Respecte a això, Puig hi ha parlat de “màxima prudència” i “d'obertura progressiva“, perquè encara no es coneixen les derivades de l'augment de la mobilitat després de la fi de l'estat d'alarma, per la qual cosa “pot haver-hi un cert repunt” i “hem d'encapsular al màxim els brots, continuar amb la labor de rastreig i agilitar la vacunació”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: sense morts per primera vegada des de fa temps" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: les altes continuen superant als nous casos"