Que fer per a sol·licitar el passaport covid o certificat verd digital de forma gratuïta i sense quarantenes?

No són obligatoris per a viatjar, però des d'esta setmana sí que s'agilitza el pas pels aeroports i permet evitar quarantenes obligatòries amb el passaport Covid o certificat verd digital

El passaport Covid o certificat verd digital ha començat a expandir-se de manera gratuïta a Espanya, que no seran obligatoris per a viatjar, però sí que permetran agilitar el nostre pas pels aeroports. La seua entrada esta primera setmana de juliol en vigor coincideix amb l'inici de les vacances per a molts.

Quina és la clau d'este passaport Covid


La clau d'este passaport Covid és el codi QR que podrem portar en el mòbil o en paper, en el qual es guarda la nostra situació personal enfront del coronavirus atenent tres possibles escenaris:

- Si ja estàs vacunat o vacunada, com milions de persones fins este moment, es recull quina ha sigut, la data, la dosis i si ja s'està o no completament immunitzats.

- Si se sap que la persona és negatiu en coronavirus perquè s'ha realitzat un test en les últimes 48-72 hores o la persona s'ha recuperat de la malaltia recentment amb un comprovant que s'està lliure del virus des de fa més d'onze dies, també es pot fer constar en el passaport Covid.

Descarregar el passaport Covid

Tendim a córrer a última hora, perquè això no passe, és important saber com sol·licitar el passaport Covid o certificat verd digital. A Espanya es fa de manera gratuïta a través del Ministeri de Sanitat o la comunitat autònoma.

Totes les persones podran sol·licitar este passaport Covid, malgrat no estar vacunats, però depenent de quin certificat es vol s'haurà d'actuar d'una forma o una altra.

Qui és l'encarregat d'assignar estos passaports Covid?

El Ministeri de Sanitat és l'encarregat d'assignar estos passaports Covid, no obstant això, només expedeix dos tipus de certificats, el dels vacunats i el dels quals ja van passar la malaltia. Exclou, d'esta manera, a aquells que presenten una prova negativa. Comunitats autònomes com Canàries, Balears, Andalusia, Galícia o Castella i Lleó poden expedir els tres tipus de passaports Covid.

Ja hi ha més de 3 milions de persones a Espanya que s'han descarregat el seu certificat.

<

>

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat preveu administrar més de 451 mil dosis de la vacuna contra la Covid-19" "La carta viral d'una cap d'estudis als estudiants del macrobrot de Mallorca"