Quina és la raó de l'augment dels positius a la Comunitat Valenciana?

La subdirectora d'epidemiologia de la Conselleria assenyala que en els últims 14 dies més del 28% dels casos són entre joves de 20 i 29 anys

La Comunitat Valenciana ha registrat en els dos últims dies 821 casos nous de coronavirus. La subdirectora d'epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Herme Vanaclocha ha assenyalat que “esperàvem un increment dels casos fruit de l'augment de la mobilitat i de la major interacció social”.

Des de l'última actualització, el dimecres passat, també s'han registrat tres brots d'origen social que tenen més de 10 casos associats.

Es tracta de tres brots a València, amb 29 persones (20-44 anys), 20 persones (17 i 18 anys) i 21 persones (23 i 24 anys), respectivament.

Al mateix temps ha destacat que en els últims 14 dies “es va comprovant que el 15% dels nous positius són entre joves de 15 i 19 anys, i el 28,6% tenen entre 20 i 29 anys”.

Herme Vanaclocha ha destacat que, no obstant això, “el seguiment dels casos i establir la traçabilitat dels brots, ens permet tallar les cadenes de transmissió del virus”.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha insistit a fer una nova crida a la prudència, recordant que “la pandèmia segueix ací. Hem avançat moltíssim cap a la meta final amb la vacunació, però hem de mantindre l'esforç i sacrifici tan enorme que hem realitzat en el compliment de les restriccions sanitàries i ara ens toca no confiar-nos i mantindre la precaució”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat està realitzant proves als joves del brot del viatge a Mallorca" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: es disparen els contagis amb 821 casos nous"