El Ministeri de Sanitat calcula que les primeres vacunes arribaran a partir del 4 o 5 de gener

Arribaran una volta la vacuna siga aprovada per l'Agència Europea del Medicament
Arribaran entre el 4 i el 5 de gener | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que les primeres vacunes contra el Covid-19, previsiblement la creada per les empress Pfizer i BioNTech, podrien arribar a Espanya al voltant del «4 o 5 de gener» de l'any 2021. Des del Ministeri asseguren que arribaran després de que la vacuna siga aprovada per l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) el 29 de desembre «com a tard». 

Durant la seua intervenció en un esmorzar 'online' de Nova Economia Fòrum, acompanyat pel ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, Illa ha ressaltat, en qualsevol cas, que «no van a arribar totes el 4 o 5 de gener, sinó que van a arribar progressivament quan se'n vagen fabricant».

El ministre ha detallat que el «calendari concret» va a dependre de «l'aprovació definitiva» per part de l'EMA. «Jo crec que que el 29 de desembre molt probablement es produirà la primera autorització, el que ens permetrà començar a vacunar a principis de gener», ha assenyalat Illa, recordant que l'EMA celebrarà una reunió extraordinària el 29 de desembre sobre la vacuna de Pfizer i el 12 de gener en relació a la candidata de Moderna.

A Espanya li corresponen uns 140 milions de dosis dels acords firmats per la Comissió Europea amb les companyies farmacèutiques, el que permetrà al nostre país vacunar a 70 milions de persones.

❗Notícia en ampliació. La redacció de València Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@valenciadiari.com, per Facebook a ValenciaDiari, per Twitter a @ValenciaDiari o per WhatsApp o Telegram al info@valenciadiari.com.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: El total de classes confinades en la 14º setmana del curs escolar valencià" "Atenció: L'edat mínima per a posar-se la vacuna contra el coronavirus"