Sanitat comença a partir del dimarts la immunització sense cita en els punts de vacunació massiva

Des del dia 7 de setembre, els 133 punts de vacunació massiva inicien la immunització a majors de 12 anys sense necessitat de cita prèvia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública administrarà des d'este dimarts en els 133 punts de vacunació massiva la dosi de la vacuna Covid-19 sense necessitat de cita prèvia a qualsevol ciutadà que estiga pendent de rebre la primera dosi.

És important que la població es vacune

"La vacuna protegeix individualment i col·lectivament. És important que aquells valencians i valencianes que encara no s'hagen immunitzat s'acosten als punts de vacunació, per a protegir-se i protegir-nos", ha assenyalat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

"Volem donar totes les oportunitats possibles als qui encara no s'hagen vacunat per a continuar augmentant la cobertura de protecció enfront de la covid-19, per això els punts de vacunació estaran oberts per a la immunització sense cita durant tot este mes de setembre", ha afegit.

La programació d'esta setmana, en plena recta final de la campanya d'immunització, contempla l'administració de 173.156 dosis

A més de les dosis que s'administren sense cita, esta setmana està previst inocular 173.156 dosis dins del pla de vacunació programat, que es troba en la fase final i està fonamentalment centrat a finalitzar la pauta completa en el grup d'edat més jove.

La majoria de les dosis que s'administraran...

En este sentit, la majoria de les dosis que s'administraran de Pfizer, més de 124.000, van destinades a les persones d'entre 39 a 12 anys (nascuts entre 1982 i 2009), que estan pendents de la segona dosi i, per tant, completaran la seua pauta de vacunació. A més, amb les dosis de Pfizer s'han programat, en el marc de l'estratègia de recaptació, prop de 19.000 citacions de persones que estan pendents de vacunar.

La vacuna Moderna

Quant a la vacuna de Moderna, es destinen esta setmana 18.807 dosis per a persones d'entre 39 a 12 anys pendents de completar la pauta. A més, s'administrarà la vacuna de Astrazeneca a les persones que tenen pendent la segona dosi i Janssen a persones d'institucions penitenciàries o per a recaptació de persones pendents de vacunar.

Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen

Per laboratoris, durant esta setmana està planificada l'administració de 153.316 dosis de Pfizer. D'altra banda, s'inocularan 18.961 dosis de la vacuna de Moderna. De AstraZeneca s'inocularan 854 dosis i, finalment, de Janssen s'inocularan 25 dosis.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un fàrmac de 2 euros és l'esperança per als pacients crítics amb Covid" "Mor per covid José Ricardo Abad, l'únic bomber de Madrid que es va negar a vacunar-se"