Sanitat descarta que les empreses puguen comprar i administrar vacunes pel seu compte

El govern central assegura que el Sistema Nacional de Salut està preparat per assumir una vaccinació massiva

El govern espanyol ha afirmat este divendres que el Ministeri de Sanitat «en cap cas» ha considerat la possibilitat de permetre a les empreses que adquiresquen i administren pel seu compte vacunes a les seues plantilles laborals, després de la proposta que ha plantejat sobre este tema la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

«El Ministeri de Sanitat vol transmetre a través dels mitjans de comunicació que en cap cas s'ha considerat esta possibilitat», ha afirmat la Moncloa en un comunicat del Ministeri de Sanitat, en el qual tornen a confirmar la seua aposta per la compra centralitzada de vacunes a la Unió Europea, basada en l'Acord dels Estats membres per a l'adquisició de vacunes contra la COVID-19, del 18 de juny de 2020.

La presidenta de la Comunitat i candidata del PP a la reelecció ha sostingut este divendres que no veu malament que les empreses isquen fora d'Espanya, als mercats, a comprar vacunes. En un acte a Valdebebas, la dirigent madrilenya ha posat el foco en què seria «interessant» en un moment en el qual, a més, creu que s'hauria de «començar a traslladar patent i que tots els països» començaren a fabricar «a la màxima celeritat».

«Jo no veig malament que les empreses fora d'Espanya, en els mercats, no en detriment de la Sanitat pública espanyola, comencen ja a comprar vacunes», ha declarat. Per a Ayuso, tal com estan succeint els esdeveniments, tant empreses com països acabaran «comprant pel seu compte perquè és l'única manera de tirar endavant».

No obstant això, el govern ha volgut eixir a descartar esta possibilitat, perquè, segons l'acord signant a Europa, els Estats membres s'han compromés a no iniciar els seus propis procediments de compra amb aquelles vacunes objecte de negociació per l'Estratègia Europea.

Així mateix, Sanitat recorda que totes les vacunes autoritzades per l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) i la Comissió Europea estan dins de l'Estratègia Europea de Vacunació.

Quant a l'administració de vacunes, el Ministeri que dirigeix Carolina Darias destaca «les capacitats del sector públic per a executar, a través del Sistema Nacional de Salut i de les Comunitats Autònomes, el pla de vacunació en marxa».El sistema de salut, preparat per a vacunar massivament


A més, el govern aprofita per a reafirmar el pla de vacunació que recentment va presentar el president Pedro Sánchez, que suposarà arribar a l'objectiu del 70% de la població vacunada, és a dir, 33 milions d'espanyols i espanyoles, el mes d'agost.

«El Sistema Nacional de Salut està prou preparat per a abordar una campanya de vacunació massiva com s'ha demostrat, sense anar més lluny, en l'última campanya de la grip, en la qual van ser administrades 14 milions de dosis en tres mesos», defensen.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La família reial britànica ultima els preparatius per acomiadar Felip d'Edimburg" "Hipra preveu produir 400 milions de dosis de la seua vacuna contra la Covid el 2022"