Sanitat simultanieja per segona setmana consecutiva la vacunació sense cita amb la programada

Qualsevol persona major de 12 anys que estiga pendent de rebre la primera dosi pot acudir sense cita a un punt de vacunació

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública manté per segona setmana consecutiva la vacunació sense cita a qualsevol persona de 12 anys o més que estiga pendent de rebre la primera dosi. A més, en els pròxims set dies, està previst administrar 83.737 dosis dins del pla de vacunació programada, que se centra en les persones que havien indicat a Sanitat que no podrien vacunar-se fins ara perquè estaven de vacances.

Vacunació oberta

La vacunació oberta, sense cita, va arrencar el passat 7 de setembre i es mantindrà esta setmana i durant tot el mes per a facilitar al màxim l'accés a la primera dosi a totes aquelles persones que encara no l'han rebut pel motiu que siga. Així, qualsevol persona major de 12 anys que estiga pendent d'esta primera dosi pot acudir sense cita a un punt de vacunació.

Vacuna Pfizer

D'altra banda, dins de la campanya vacunació amb cita, la majoria de les dosis que s'inocularan esta setmana són de Pfizer (més de 54.000) i aniran destinades a les persones d'entre 39 a 12 anys que ja han rebut una dosi de la vacuna, però estan pendents de completar la pauta òptima. Amb les dosis de Pfizer també s'han programat, en el marc de l'estratègia de repesca, prop de 14.000 citacions de persones que estan pendents de vacunar.

Vacuna Moderna

Quant a la vacuna de Moderna, es destinen esta setmana 29.155 dosis per a persones d'entre 39 a 12 anys que han de completar la pauta amb la seua segona dosi.

Vacuna Astrazeneca

A més, s'administrarà la vacuna de Astrazeneca a les persones que tenen pendent la segona dosi.

Per laboratoris, durant esta setmana està planificada l'administració de 54.068 dosis de la vacuna contra la Covid desenvolupada pel laboratori Pfizer. D'altra banda, s'inocularan 29.287 dosis de la vacuna de Moderna, i de AstraZeneca s'inocularan 382 dosis.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor una xiqueta de 4 anys per covid-19. Els seus pares no estaven vacunats" "BioNTech-Pfizer compta que la seua vacuna per a xiqu de 5 a 11 anys s'administre el mes"