Els vacunats amb AstraZeneca podrien rebre la 2a dosi d'una altra marca

Sanitat estudia donar una segona dosi d'una altra marca als qui ja van rebre la primera dosi d'AstraZeneca.
Entrada de vacunació de l'Hospital la Fe de València | Conselleria de Sanitat

La Ministra de Sanitat Carolina Darias ha anunciat la paralització de la vacuna d'AstraZeneca a menors de 60 anys. A partir d'ara este fàrmac només serà inoculat a majors de 60 anys. No obstant això, la solució per a aquells que han rebut la primera dosi ha despertat més inquietuds encara.

Darias ha assenyalat que està la porta oberta a inocular una segona dosi de la vacuna a aquells que es van vacunar amb AstraZeneca, però amb una altra marca diferent. En aquest cas ni s'ha especificat que marca podria ser la substituta, ja que hi ha pròximes vacunes a incorporar-se al sistema de salut, com la de Janssen.

Una altra de les opcions que ha assenyalat la màxima responsable de Sanitat és no fer res, és a dir, prescindir de la segona dosi. Segons s'ha explicat en la roda de premsa la primera dosi d'AstraZeneca arriba al 70% d'immunització enfront del coronavirus. Pel que, de moment, es valora també prescindir d'una segona dosi.

145.174 docents han sigut cridats a vacunar-se en la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana 145.174 persones dels 3.195 centres educatius de la Comunitat Valenciana van ser citades per a vacunar-se els dies 26, 27, 31 de març i l'1 d'abril: 50.079 persones en 999 centres d'Alacant, 18.287 persones de 394 centres de Castelló i 76.808 persones de 1.802 centres de València.

Actualment els docents tornen a trobar-se en la cruïlla, després de parar la vacunació d'AstraZeneca de manera radical fa 3 setmanes i tornar a activar-la, alguns es troben a punt de rebre la segona i no saben encara si rebran un combinat d'AstraZeneca i una altra marca, o amb la primera dosi hauran de donar-se per satisfets.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat paralitzarà la vacuna de AstraZeneca a menors de 60 anys" "L'EMA veu 'possible relació' entre la vacuna d'AstraZeneca i trombos"