La tercera dosi per a majors de 70 anys s'administrarà a partir del 25 d'octubre

Esta dosi s'injectarà al mateix temps que la vacuna de la grip i sis mesos després d'haver rebut la segona dosi del coronavirus
 | ACN

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, han acordat este dimarts administrar una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus (Pfizer-BioNTech i Moderna) als majors de 70 anys, a partir del pròxim 25 d'octubre.

Segons expliquen des de Sanitat esta inoculació, es realitzarà al mateix temps que la vacuna de la grip i té com a objectiu «augmentar la protecció de les persones més vulnerables» a l'evidenciar-se que «l'edat és el principal factor de risc».

Esta dosi s'injectarà sis mesos després d'haver rebut la segona vacuna, i a esta franja d'edat li seguirà el grup de 65 anys. Segons dades del Ministeri de Sanitat, un total de 6,8 milions de persones majors de 70 anys compten amb la pauta completa, i un 87,2% de la població a vacunar (majors de 12 anys) també.

La decisió arriba un dia després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) aprovés administrar la tercera dosi de la vacuna Pfizer en adults. Segons explica l'organisme europeu, seran les autoritats estatals de cada país les encarregades de prendre la decisió.

Des del passat 16 de setembre, la Conselleria de Sanitat està vacunant amb la tercera dosi a les persones residents a centres de gent gran, En situació de greu immunosupressió, pacients receptors de trasplantament d'òrgan sòlid, de trasplantament de progenitors hematopoètics i persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.


Govern madrileny rebutja administrar-la

 

Després de l'aprovació per part de l'EMA, les comunitats han decidit injectar una dosi de reforç al grup d'edat més vulnerable. En la votació s'han produït 12 vots a favor, cinc abstencions i dos vots en contra per part de la Comunitat de Madrid i Galícia. Així mateix, el govern madrileny rebutja de moment esta tercera vacuna perquè al·lega que «no hi ha cap evidència científica per administrar la dosi de record».

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"139 nous casos i sis defuncions per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Tercera dosi de Pfizer aprovada: qui ha de tornar a vacunar-se?"