Tercera dosi de Pfizer aprovada: qui ha de tornar a vacunar-se?

L'Agència Europea del Medicament ha aprovat a posada de la tercera dosi de Pfizer i també de Moderna
Vacuna per al coronavirus desenvolupada per Pfizer Biontech | GTRESL'Agència Europea del Medicament (EMA en anglés) ha aprovat l'administració de la tercera dosi de la vacuna de Pfizer en adults.


Segons informa l'organisme europeu, les decisions sobre el reforç amb una tercera dosi de Pfizer sempre la prendrà els organismes de salut pública de cada Estat.

A més, segons informa l'EMA en el comunicat oficial, s'espera que amb esta tercera dosi "augmente la protecció almenys en alguns pacients".

La recomanació arriba després que quedara provat durant la investigació "l'augment d'anticossos contra la COVID-19 en persones en pacients amb trasplantament d'òrgans amb sistemes immunitaris afeblits".


Tercera dosi, als sis mesos de ser administrada la segona

 

Esta tercera dosi de Pfizer només s'administraria als majors d'edat entre 18 i 55 anys, sempre als sis mesos d'haver sigut injectada la segona dosi de la vacuna, tal com recull el comunicat.


Sobre possibles efectes secundaris que puga produir esta dosi addicional, explica l'EMA que "no es coneix i s'està controlant acuradament", al mateix temps que continuarà amb els treballs d'anàlisis de dades sobre l'eficàcia de la vacuna.


Pfizer i Moderna, recomanades per a persones amb "sistema immunitari greu"

 

No és l'únic anunci que ha fet sobre este tema, ja que també recomana l'EMA l'ús de Pfizer i Moderna per a aquelles persones el sistema immunitari de les quals està afeblit. La seua injecció ha de realitzar-se una vegada transcorreguts els 28 dies de la injecció de la segona dosi.


Els possibles efectes secundaris d'esta tercera dosi poden anar del dolor al braç fins a tindre dècimes de febre en els casos més comuns, mentre que entre els efectes secundaris menys freqüents estan la miocarditis o la pericarditis.


Estos dos anuncis arriben després que a Espanya s'hagen administrat un total de 70.243.260 milions de dosis de les més de 75 milions que ha rebut, la qual cosa suposa que més de 36 milions de persones (un 77,4% de la població) té la pauta completa de vacunació, mentre que són quasi 38 milions de persones que compten amb una dosi de la vacuna posada, segons les últimes dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pugen els nous positius i morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "El malson que va sofrir Tom Daley quan es va contagiar de covid"