Salut Pública aprova la tercera dosi de la vacuna contra el COVID-19 per a immunodeprimits

La dosi addicional haurà de realitzar-se almenys 28 dies després d'haver rebut la segona burxada
 | GTRES

La tercera dosi de la vacuna contra el COVID-19 ha sigut aprovada per la Comissió de Salut Pública. La mesura està dirigida per a aquelles persones en situació de greu immunosupressió, és a dir, que tinguen un risc elevat de contagiar-se de la malaltia malgrat ja estar vacunades amb totes dos dosis del sèrum.


En concret, tal com han informat les autoritats sanitàries, la dosi addicional per a completar la pauta de vacunació serà possible per a les persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, els receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20 així com per a pacients amb limfoma i leucèmia.

La tercera dosi, 28 dies després de la segona

 

Seguint els consells dels estudis realitzats de moment, la Ponència de Vacunes i el Grup de Treball Tècnic de vacunació COVID-19 (GTT), la dosi addicional haurà de realitzar-se almenys 28 dies després d'haver rebut la segona burxada. A esta regla s'exclouen a aquelles persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20 - com el rituximaba o el veltuzumab-, que se'ls haurà d'administrar transcorreguts sis mesos des de la finalització de la teràpia.


La tercera dosi haurà de ser, preferentment, de la mateixa mena de vacuna que l'administrada amb anterioritat a més d'ARNm.

Ampliar les investigacions sobre la dosi addicional


De moment, la bona notícia estarà dirigida únicament al citat grup de la població. Tal com asseguren des del ministeri de Carolina Darias, "en este moment no es disposa de dades sòlides que recomanen administrar una dosi de record a la resta de la població".


Així mateix, en la GTT també s'ha recomanat continuar amb la revisió dels beneficis que pot suposar una dosi addicional sobre altres grups en situació d'immunodepressió que ara com ara han sigut exclosos, com la de pacients oncohematològics en tractament químio-radioteràpic i en aquells amb patologies de base que requerisquen tractament immunosupressor.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen els nous positius per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Mor per Covid un jove de 26 anys sense patologies prèvies"