Nova normativa: torna el ball i s'amplia l'horari i aforament en hostaleria i oci nocturn

També s'eliminen totes les restriccions aplicades en cinemes, auditoris, teatres, museus, biblioteques, comerç o seus festeres
 | Europa Press


La Taula Interdepartamental s'ha reunit este matí abans del Debat de Política General i ha aprovat deu noves mesures que entraran en vigor a partir d'esta mitjanit. Estes noves restriccions ampliaran horaris i aforaments en l'oci nocturn, hostaleria i en el sector cultural.

La Generalitat ha acordat que decaiguen totes les restriccions en cinemes, auditoris, teatres, museus i biblioteques, així com totes les restriccions en comerç o seus festeres.

L'oci nocturn tornarà a tenir el ball a les seues sales tal com demanaven des del sector, però davant del lloc preassignat no a la pista típica de ball.

L'aforament passarà a ser del 75% en interior amb taules de 10 persones i amb un horari que s'ampliarà fins a les 5.00 h de la matinada.

Pel que fa a l'hostaleria, s'elimina la limitació horària i cada local tancarà d'acord amb l'horari de la seua llicència, augmenten els aforaments en interiors fins al 75% i es permetrà les taules amb 10 comensals tant en interior com exterior. A més, tornarà l'ús de la barra però assegut.

Així mateix, el Consell elimina el nombre màxim de persones en esdeveniments i celebracions esportives. En partits de lligues professionals de futbol i bàsquet cau el màxim d'espectadors i el límit serà de 40% en pavellons i 60% en estadis a l'aire lliure.

D'altra banda, s'iniciaran les negociacions amb els sectors de l'oci nocturn i dels festivals per estudiar la implantació del passaport Covid-19 per tornar a "l'oci segur".


Totes les normes

 

Decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques.
Decauen totes les restriccions en el comerç.
Decauen les restriccions a les seus festeres.

Hostaleria

 

Augmenten els aforaments en interiors fins al 75%.
Les taules dins podran ser de 10 persones.
Es permet l'ús de la barra segut.
L'horari de tancament serà el de la llicència de cada local.


Oci nocturn

 

Amplia l'aforament fins al 75%.
Taules de 10 persones.
Ús de la barra segut.
Ball permés davant el lloc preassignat.
Horari límit ampliat a les 5 de la matinada.

S'elimina el nombre màxim de persones en els esdeveniments i els actes esportius.


En els partits de les lligues professionals de futbol i de bàsquet decau el màxim d'espectadors.

El límit serà: - el 40% de l'aforament en pavellons -el 60% en estadis a l'aire lliure.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més d'11.700 persones ja han rebut la dosi de reforç enfront de la covid-19" "La nova possible mesura per accedir als festivals. El certificat Covid"