Vietnam detecta una variant de la covid-19 que barreja l'índia i la britànica

Les autoritats investiguen si debut a això esta nova variant podria ser més infecciosa i resistent que les anteriors

El ministre de Sanitat de Vietnam, Nguyen Thanh Long, va anunciar este dissabte que han detectat al país una nova variant de la covid-19 que barreja mutacions de l'índia i la britànica, informen mitjans locals.

"Més concretament, és la variant índia amb mutacions que originalment pertanyen a la variant britànica", va apuntar el ministre en declaracions recollides pel portal oficialista VnExpress.

La nova variant va ser descoberta en investigar la seqüència del genoma del virus en alguns nous infectats en la nació indoxinesa, va apuntar el ministre en assenyalar que esta podria ser més infecciosa i resistent que anteriors variants.

Vietnam registra en les últimes setmanes la seua pitjor ona de contagis, aconseguit xifres rècord en casos diaris, i que preocupa les autoritats, que fins al moment han aconseguit contenir amb gran encert la propagació del virus.

Des que es va desencadenar la quarta onada, el passat 27 d'abril, Vietnam ha registrat al voltant de 3.600 contagis comunitaris sobre un total de 6.396 des de l'inici de la pandèmia, que ha causat 47 morts en total.

L'èxit de Vietnam a posar fi a l'avanç del virus no s'ha replicat en la campanya de vacunació, que avança lentament i fins al moment només s'han inoculat el fàrmac a una mica més d'un milió de vietnamites entre una població de 96 milions.

Amb el seu habitual hermetisme, el règim comunista de Hanói s'ha limitat a assenyalar els problemes de proveïment en el mercat internacional per a justificar la seua lentitud en l'adquisició de vacunes.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana registra 217 casos nous de coronavirus" "Sanitat ha convocat a 40.000 valencians menors de 60 anys per a rebre la segona dosi"