Ximo Puig anuncia l'obligatorietat del passaport covid a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha anunciat esta mesura, que haurà de ser aprobada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana
Reunió interdepartamental | Generalitat Valenciana
 
El certificat covid serà necessari per a accedir als establiments d'hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50, en els locals d'oci i entreteniment i en espais recreatius i jocs d'atzar amb servei de restauració, així com per a accedir a centres hospitalaris i residències per a majors.
 
Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la roda de premsa posterior a la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció davant la Covid-19, que s'ha celebrat aquest migdia. Aquestes noves mesures hauran de ser ara traslladades al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) perquè siguen autoritzades i es puguen implantar en el territori valencià.
 
A més, segons ha indicat el cap del Consell també serà necessari per a entrar en esdeveniments, celebracions o festivals tant tancats com a l'aire lliure i on l'ús de la màscara en tot moment "no siga factible".
 
El document estarà en vigor a partir de la setmana vinent, al voltant del dia 3, si el TSJCV de la Comunitat autoritza la nova normativa. Es podrà presentar el certificat de la pauta de vacunació completa, un PCR negativa o test d'antígens de les últimes 48 hores, així com un diagnostique de superació del coronavirus en els últims sis mesos.
 
Informació en ampliació

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'EMA aprova la vacuna de Pfizer en xiquets de 5 a 11 anys a Europa" "Els nou pacients afectats pel brot de COVID al Provincial de Castelló, traslladats"