Vicent Sala presenta 'Alfafar. Cultura, fiestas y tradiciones'

En este llibre el seu autor pretén mostrar un ampli ventall de les celebracions culturals, festives i tradicionals d'esta localitat valenciana

El veí d'Alfafar, Vicent Sala, ha presentat el llibre 'Alfafar.Cultura, fiestas y tradiciones'. En este llibre el seu autor pretén mostrar un ampli ventall de les celebracions culturals, festives i tradicionals d'esta localitat valenciana, Alfafar, en la segona dècada del segle XXI, especialment les celebracions organitzades per l'Ajuntament d'Alfafar o en col·laboració amb les associacions de la població per a ser viscudes al carrer, en convivència de veïns i visitants, perquè l'hospitalitat i la invitació a la participació en els actes festius es converteix en un esdeveniment social en tots els pobles i ciutats.

Vicent Sala amb la publicació d'este llibre també pretén donar a conéixer a les generacions actuals i esdevenidores com se celebraven estos mateixos esdeveniments en el segle passat, deixant constància escrita, documental i fotogràfica de tot això.

Cultura, festa i tradició

Cultura, festa i tradició són tres conceptes molt amplis i íntimament relacionats, als quals constantment Sala fa referència al llarg de la redacció del llibre.

En plena pandèmia

En el transcurs de la redacció del llibre 'Alfafar. Cultura, festes i tradicions' es va produir la irrupció de la pandèmia ocasionada per la Covid-19. Les mesures sanitàries adoptades per a frenar la seua expansió han afectat de manera molt significativa a les celebracions de les festes tradicionals a Alfafar, tal com es coneixen. És per això que esta història també queda plasmada en el llibre tal com el mateix Vicent Sala ha contat a València Diari.

L'orgull d'un poble

Per altra banda l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara ha manifestat a València Diari l'orgull que sent pels seus ciutadans, per tot allò que fan que el poble d'Alfafar siga més poble com és el cas de Vicent Sala, pels valors, tradicions i les cfreencies que ha plasmat en este llibre.

Segons Adsuara, 'Alfafar. Cultura, festes i tradicions', "és un meravellós testimonatge del nostre passat cultural en un present canviant, un bé comú que ha de ser preservat". A més l'alcalde d'Alfafar ens convida a sumergir-nos en les seues pàgines, "a descobrir part del que som, a conéixer, comprendre, repectar i valorar el nostre esdevenir cultural, un patrimoni elaborat per les gents d'Alfafar en el temps".

L'alcalde d'Alfafar Juan Ramón Adsuara li està molt agraït a Vicent Sala per la seua confiança per a formar esta obra.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!