La Federació de Voleibol permetrà a Laia jugar la Copa d'Espanya amb el seu equip

El president de l'organisme, Agustín Martín, planteja interposar una denúncia per difamació al Club d'Esplugues si no es disculpen
La Federació de Voleibol inscriu a Laia amb el seu equip en la Copa d'Espanya | Twitter

La Federació de Voleibol ha inscrit en la Copa d'Espanya de Guadalajara a la jugadora del Club Esplugues que va protagonitzar la polèmica #LaiaJuega. L'equip infantil del club va denunciar a la Federació de Voleibol per no permetre jugar en la competició a Laia, una jugadora cadet amb Síndrome de Down.

La Federació no permetia la inscripció de Laia per la seua edat

Laia no va poder obtindre el permís per a participar en la Copa perquè és un any més major que les seues companyes i pertany a una categoria superior. Ara, la Federació ha permés la inscripció de la xiqueta, encara que el conflicte entre les entitats no ha acabat.

El president de la Real Federación Española de Voleibol (RFEVB), Agustín Martín, ha declarat que «des del club van cridar per telèfon a la federació per a saber si una xiqueta d'una categoria podia jugar un torneig en una categoria diferent i es va respondre que no». Martin exposa que el problema era l'edat i que «van començar a dir que 'la federació impedia jugar la Copa a una xiqueta amb síndrome de Down'».

El president de la Federació acusa al club de difamació

Des del club, es defensa que Laia jugue en un equip que no li correspon per edat perquè, segons els psicòlegs, la seua edat madurativa correspon a la de les companyes d'equip i jugar amb cadets seria un sobreesforç per a ella. Però la federació assegura que en cap moment van prohibir jugar a Laia per la seua condició, sinó que ho van fer per l'edat.

D'esta manera, la Federació manté que «la directiva d'Esplugues va faltar a la veritat perquè va dir que la xiqueta no jugava per tindre síndrome de Down i no per tindre una edat superior a la permesa». Martín assegura que es va estudiar la possibilitat de presentar «accions judicials» contra el club espluguí per difamació.

El club es va fer ressò del 'Cas Laia' abans de fer la petició formal per escrit

La junta directiva de la Federació va acceptar la petició d'excepcionalitat i va inscriure a Laia amb el seu equip en la competició. Però abans d'això, el Club Voleibol Esplugues, presidit per Alex Gusano, va fer una consulta telefònica per saber si la jugadora podia participar tot i pertànyer a una altra categoria per edat. Davant la negativa, van denunciar el cas per xarxes socials amb el hashtag #LaiaJuega i no va ser fins a huit dies després que no van fer la petició per escrit.

El club i la Federació tenen visions diferents sobre la inclusió | Cedida

La petició escrita va ser acceptada per la comissió executiva i aprovada per la junta de la Federació el dissabte passat. Martín explica que «es va demanar que feren una sol·licitud. No hi havia 'Cas Laia' fins que van fer la petició formal. Des d'aquell moment sí que hi ha 'Cas Laia'».

De totes maneres, el club considera que, per a garantir la inclusió, s'hauria de permetre que Laia jugara en una categoria diferent sense ser una excepció. La Federació, en canvi, considera que la inclusió és que Laia jugara «amb companyes de la seua edat però amb normes adaptades».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Robert Moreno declara estar «en shock» per la decisió de Luis Enrique" "En directe: Luis Enrique: «Robert Moreno ha sigut deslleial»"