L'Ajuntament salva del foc a la 'meditadora' de la falla municipal

La cremà de les altres peces es farà sense públic
Col·loquen una mascareta a la falla municipal  |  Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha anunciat este dilluns que el ninot de la falla municipal que representa el cap d'una dona meditant se salvarà de les flames fins a la celebració de les Falles en juliol després de convertir-se «en tot un símbol», com també ho faran les escenes que s'havien de plantar repartides per la plaça de l'Ajuntament. La resta del monument es cremarà abans, en una 'cremà' que no es publicitarà per a evitar aglomeracions.

D'eixa manera ho ha anunciat este dilluns el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. Dimecres passat, l'artista urbà Escif, responsable de la falla al costat de Manolo Martín i José Ramón Espuig, va col·locar una màscara en la figura per a evocar a la crisi sanitària del coronavirus i apel·lar a la «paciència, calma i esperança». Ja en eixe moment, va proposar mantindre el cap en la plaça fins que es reprenguen les Falles.

Per això, este dilluns, Galiana ha anunciat que s'ha decidit seguir esta proposta, després d'haver-ho parlat amb els artistes de la falla. «S'ha convertit en tot un símbol i en juliol desapareixerà entre les flames com mana la tradició per a totes aquelles coses que no ens agraden. És l'essència de les Falles, la seua idiosincràsia», ha afirmat.

No es dirà quan es fa la cremà de les altres parts de la falla

El regidor ha recordat que la cremà de les altres parts de la falla es produirà sense cap publicitat, per a secundar l'objectiu màxim de totes les mesures preses per les autoritats sanitàries: evitar aglomeracions i contribuir així a la contenció del virus COVID-19.

Galiana, que ha explicat que una volta passen estos dies serà temps per a pensar com s'ha de replantar la falla municipal, ha fet una crida a «la responsabilitat ja demostrada pel món faller i per la ciutadania de València per a assumir que la cremà d'estos dies haurà de ser sense públic».

«La que gaudirem serà la que en juliol mostre al món com renaix una festa i una ciutat després de guanyar-li la batalla a una pandèmia», ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cremà imaginària: Els fallers tenen una cita en les seues cases el 19 de març" "Una falla de la Secció Especial apareix cremada"