Les candidates a Fallera Major llancen un vídeo contra els atacs xenòfobs a una companya

Esta campanya sota el hashtag #Nosoncromos recull fotografies de totes les aspirants i del jurat amb ganyotes i gestos de burla
Extracte de les imatges de vídeo contra la xenofòbia de les Falleres Majors |

Les candidates a Fallera Major de València han dit Prou! i han llançat un vídeo a través de les xarxes socials per denunciar i respondre als atacs xenòfobs que ha rebut una de les companyes de la Falla Portal de Valldigna. La campanya sota el hashtag #Nosoncromos recull fotografies de totes les aspirants amb gestos de burla i cares gracioses.

Esta iniciativa sorgeix després dels missatges despectius i racistes que va rebre la representant de la Falla Portal de Valldigna, Mayu Ruiz Bustamente per ser d'origen equatorià. Després de la gravetat dels insults i atacs rebuts, la Fiscalia està investigant si en estos comentaris existeix o no delicte d'odi.

A més diverses candidates també han estat "diana" dels atacs dels usuaris per xarxes socials després de la publicació de les fotos oficials de Junta Central Fallera. Les preseleccionades a màxima representant de les festes falleres han rebut centenars de comentaris desqualificatius i crítiques per la seua aparença i físic.

Per tot això, les Regines han creat este vídeo que recopila les fotografies de totes elles vestides amb el vestit regional i realitzant ganyotes per demostrar que són persones i no un cromo de cartó. També han participat en esta resposta el jurat del 2022 que elegirà la propera Fallera Major de València i ala seua Cort d'Honor.

"Creieu que els aneu a fer mal?
Així mateix, al costat del vídeo les falleres han llançat un comunicat que diu: "durant estos dies han patit atacs a les xarxes de persones que s'atreveixen a jutjar-les només veient una foto i abocar el seu odi, el seu racisme, el seu classisme i les seues ganes de fer dany emparant-se en la pantalla d'un ordinador".

"Són les falleres majors de la pandèmia, han passat com tothom, per una situació dura. Algunes han perdut amics i familiars i totes han vist com durant dos marços no tenien falles i han cremat les seues falles al setembre "recull també el text que acompanya les imatges.

L'escrit acaba amb les candidates demostrant la seua força i explicant que "estes experiències les han fet, com a tothom, més resilients i millors persones" i pregunta: "de veritat creieu que els fareu mal?".

Després de la publicació del vídeo, el món faller ha omplert les xarxes socials de missatges d'ànim i suport a totes les preseleccionades per demostrar-los que estan al seu costat i en contra d'estos comportaments xenòfobs.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Tornen els festejos taurins a Orpesa de Mar per 10 euros" "Condemnen els missatges xenòfobs contra una aspirant a fallera major de València"