La Diputació adjudica ajudes per valor de 90.000 euros per a la reactivació del 'món del bou' a la província

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, mostra el suport al sector davant la possible represa de les exhibicions en les pròximes setmanes

La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de dos línies de subvenció dotades amb 90.000 euros per a donar suport i fomentar la celebració de festejos i activitats taurines a la província en l'exercici de 2021.

Recuperació d'actes taurins

La primera de les ajudes compta amb un pressupost de 87.100 euros per a la recuperació d'actes taurins, ja siguen exhibicions de bous braus, concursos de ramaderies, fires taurines o tancaments infantils, entre d'altres. Cal destacar que l'assignació inicial era de 80.000 euros; no obstant això, en sobrar part del crèdit disponible per al segon supòsit "hem decidit incrementar la quantitat d'ajudes per a la recuperació dels bous", ha destacat Ruth Sanz, diputada de Cultura.

Sanz ha indicat que, com a mostra de suport a les ramaderies de la província, "hem introduït un criteri de discriminació positiva per a beneficiar aquelles entitats i penyes taurines que al llarg d'enguany hagen presentat o presenten en les seues exhibicions caps de bestiar de la província".

La corporació provincial ha incrementat les ajudes a les penyes que han exhibit o presentaran caps de bestiar adquirits en ramaderies locals

El segon supòsit d'esta línia de subvencions està lligada a les activitats taurines com ara exposicions i conferències taurines, edició i distribució de revistes taurines i publicacions. La quantitat total assignada és de 2.900 euros.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha expressat la seua certesa "que en poques setmanes es reprendran les exhibicions taurines als nostres carrers i ho faran amb el total suport de la Diputació Provincial". "Estes subvencions són necessàries per a reactivar un sector tradicional i important de la província que ha patit les conseqüències de la pandèmia". Sanz ha destacat que la institució castellonenca és una de les poques que compta amb una línia de suport expressa al sector.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La volta dels Bous al Carrer als carrers a la Comunitat Valenciana és imminent" "Homenatge a sanitaris i residències amb 15 monuments fallers infantils"