Diversos municipis celebraran les Falles al mes d'octubre

En tots els municipis s'organitzaran unes festes reduïdes per tancar el cicle de les falles 2020/2021 i començar a organitzar les de 2022

Després de la celebració de les Falles a la ciutat de València, Arriba el torn d'altres localitats que celebraran "les festes de Sant Josep" al pont d'octubre, coincidint així amb els festius del Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d'octubre i el Dia de la Hispanitat, el 12 d'octubre. En total deu municipis valencians engalanaran els seus carrers amb els monuments i tornaran a sentir l'ambient faller.

A la província de València, Alzira, Alaquàs, Sueca, Almussafes, Pedralba, Picanya i Utiel tancaran el cicle faller del 2020/2021 entre el 8 i el 12 d'octubre. Per la seua part en la província de Castelló, en les mateixes dates, els únics dos municipis que celebraran estes festes seran Borriana i Benicarló. A més, en la província d'Alacant la localitat d'Onil també s'uneix a la resta de poblacions, però les celebrarà a principis del mes d'octubre.

En tots els municipis s'organitzaran unes falles reduïdes i diferents per a "reactivar" l'economia de tots els sectors que conformen la festa com el gremi dels artistes fallers, la pirotècnica, el de la indumentària o les bandes de música, i així poder donar pas a les falles del 2022.Municipis en la província de València

 

Alzira commemorarà esta festivitat i tancarà el cicle de les falles que s'arrosseguen durant dos anys. Un total de 9 comissions de les 35 que hi ha a la localitat han optat per plantar i cremar els monuments que tenen guardats de les passades falles. Del 9 al 12 d'octubre se celebraran mascletaes, cercaviles, homenatges, lliurament de premis dels monuments i la cremà.

Per la seua banda, Alaquàs aprovar juntament amb les comissions celebrar la setmana fallera durant estos quatre dies d'octubre per evitar que les falles coincidissen amb les festes patronals de la localitat. El municipi veí de Picanya també organitzarà del 8 al 12 d'octubre les falles després de la seua aprovació el passat mes de maig per part de les 4 comissions i l'ajuntament.

A la localitat de Sueca la Junta Local va acordar celebrar del 7 al 12 d'octubre les falles 2021. No obstant això, tan sols sis de les setze comissions plantaran els monuments i celebraran amb totes les mesures de seguretat estes tradicionals festes. Estes seran: Avinguda d'Espanya, Sucro, Cervantes, Mercat, Tro i Flama i Poble Vell.

Les comissions d'Almussafes en un primer moment van assenyalar per al mes de setembre la celebració, però es va posposar les festes del 9 al 12 d'octubre aprofitant els dies festius. Així mateix, la Junta Local Faller d'Utiel també va comunicar que celebrarien les Falles del 2021 a la població del 9 a l'11 d'octubre amb restriccions i la programació adaptada a la normativa.

Borriana i Benicarló

 


Borriana celebrarà les falles 2020-2021 del 8 al 12 d'octubre, setmanes després de celebrar les Festes de la Misericòrdia. Un total de 19 monuments fallers es plantaran en els carrers de la localitat i les comissions falleres organitzaran les activitats com el lliurament de premis als millors monuments o la cremà.

Quant a Benicarló, Es celebrarà la tradicional Cridà el 25 de setembre per donar pas a la celebració d'unes falles reduïdes que comptaran amb la plantà, lliurament de premis, mascletades, ofrena i cremà del 8 al 12 d'octubre.

Onil

A la província d'Alacant, Onil celebrarà del 1 al 3 d'octubre les falles. Tenen previst realitzar la plantà del monument l'1 d'octubre, primer dia de celebració, i la tradicional Cremà el 3 d'octubre.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La Diputació adjudica ajudes per valor de 90.000 euros per al 'món del bou'" "La volta dels Bous al Carrer als carrers a la Comunitat Valenciana és imminent"