Ayora presenta el Pla de Desenvolupament Turístic Sostenible per reactivar l'economia

Gràcies a este projecte turístic Ayora podrà optar als Fons de la Unió Europa per revitalitzar, comercialitzar i promocionar el municipiL'alcalde d'Ayora, José Vicente Anaya, juntament amb la directora general de Terratrémol, Eva Blasco i la consultora de la mateixa firma, Matilde Iraola, han presentat este matí el primer Pla de Desenvolupament Turístic Sostenible per potenciar la "gran riquesa patrimonial" del municipi.

Anaya ha explicat que este projecte "és un treball important" que pretén "planificar i ser una guia de transformació de la destinació turística d'Ayora", a més "d'ajudar al nostre turisme i donar-li una empenta definitiva, de manera sostenible i sense abusar".

Este pla serà per als pròxims quatre anys, fins a 2025 i tindrà com a objectiu reactivar l'economia del municipi, potenciar la destinació turística, fomentar l'emprenedoria empresarial i ser un model de gestió col·laborativa. Però per poder materialitzar el projecte caldrà que passe pel plenari de l'Ajuntament i siga aprovat per les diferents formacions.

Segons ha explicat Anaya, també té com a objectiu portar riquesa econòmica que "ens fa molta falta" perquè "un cop es tanque la central nuclear de Cofrents tindrem un problema d'ocupació, que ja s'arrossega des de fa molts anys, i per això, hem de pensar en noves oportunitats, com el turisme". "Pot ser un camí per a les empreses que s'instal·len al municipi, per a la gent emprenedora d'Aiora i el turisme actiu" ha manifestat el primer edil.

"Gràcies a este projecte podrem optar a aconseguir els Fons Europeus, Que són molt importants per al desenvolupament de la vila i permetran revitalitzar i promocionar el municipi "ha explicat l'alcalde."Redescobrir el municipi"

 

Així mateix, la directora General de Terratrémol, Eva Blasco, ha agraït a l'Ajuntament la disposició a treballar i ha assegurat que gràcies a este pla ha pogut "descobrir i redescobrir el municipi "que "té molt potencial, un gran patrimoni i uns paratges naturals meravellosos que el converteixen en una destinació atemporal o desestacionalitzat".

"És un lloc ideal per al visitant que busca turisme rural autèntic i amb bona gastronomia. Entre els seus atractius destaquen el Castellar de la Mica, les pintures rupestres de l'abric de Tortosilla i els paratges amb una diversitat i infinitat de colors "ha manifestat Blasco.Elaboració projecte

 

Durant més de 3 mesos la consultora terratrèmol ha realitzat un "ampli anàlisi" econòmic, demogràfic i social del municipi per estudiar la situació actual en què es troba la localitat en l'àmbit turístic i elaborar el projecte de turisme sostenible.

A més, s'ha comptat amb la participació dels agents econòmics i socials i part del teixit associatiu de la localitat, i s'han realitzat al voltant de 2.000 entrevistes als veïns i veïnes d'Aiora ja unes 1.500 persones de fora de l'entorn per obtenir una visió externa.

L'alcalde ha volgut agrair a tots els agents del municipi i veïns la seua col·laboració i ha indicat que "sabem que tenim moltes deficiències i que s'ha començat tard a treballar, però convertirem les nostres deficiències en oportunitats".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Turisme Comunitat Valenciana confia de nou en Zenithbr per atraure el turista nacional" "L'Hostaleria valenciana exigeix els informes per saber el 'per què' de les restriccions"