Plantegen una 'taxa turística' que es convertisca en ajudes per emancipar a joves

Mónica Oltra, i Hector Illueca, proposen això després de la seua primera trobada oficial per tractar de pressupostos mentre Puig parla de "racionalitzar el pastís fiscal"
La vicepresidenta primera i el vicepresident segon del Consell, Monica Oltra i Héctor Illueca | GVA


La vicepresidenta primera i el vicepresident segon de Consell, Mónica Oltra i Héctor Illueca, Proposaran incloure en els pròxims Pressupostos de la Generalitat una "taxa turística" la recaptació es puga destinar a polítiques d'emancipació dels joves, ja siga a través d'ajudes al lloguer, de la promoció d'habitatge públic o altres mecanismes.

No es tractaria d'una taxa única sinó que el seu import s'ha d'ajustar el tipus de destinació o al tipus de turisme, i encara que queda encara molt per detallar, sembla que sí que hi ha acord en què esta recaptació es destinaria a finançar polítiques d'ajudes al lloguer a joves amb dificultats per a l'emancipació.

Així, una de les primeres propostes que es van a estudiar dins d'este gruix inicial dels pressupostos de la Generalitat per 2022 és treure rendiment addicional a les pernoctacions turístiques en la Comunitat Valenciana, Amb esta taxa, similar a les que s'apliquen en ja en altres autonomies com Balears o Catalunya.

Oltra i Illueca consideren necessari augmentar els ingressos i veuen en la taxa turística una opció viable per afavorir l'emancipació amb promocions d'habitatge o ajudes al lloguer. Una proposta, la de la taxa, que no és nova i que ja es va plantejar abans encara que no va prosperar per la negativa del sector turístic i del responsable autonòmic.

L'opinió del PSPV

 

Compromís i Unides Podem confien que el PSPV siga receptiu a esta qüestió un cop la pandèmia sembla controlada. No obstant això, tot i que en referència a aspectes més generals com la pujada dels impostos, Puig, que ha estat hui a Sevilla, ha assegurat que "Ara no estem a augmentar els impostos, sinó en racionalitzar bé el que és ja el pastís fiscal".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'Si Resines va, por algo será', la campanya per a conéixer la província de Castelló" "Ayora presenta el Pla de Desenvolupament Turístic Sostenible per reactivar l'economia"