Arranquen l'estàtua de Vicent Andrés Estelles de Burjassot durant la nit

El passat 24 de gener l'escultura del poeta valencià va patir un acte de vandalisme.
Imatge de l'estàtua arrancada | Compromís

 

Aquest dimecres de nit era arrancada l'estàtua de bronze en honor del poeta Vicent Andrés Estellés, ubicada a Burjassot, a la comarca de l'Horta Nord.

L'estàtua al complet ha sigut arrancada durant la nit, quedant separada del banc de pedra sobre el que està asseguda, que es troba a la plaça de l'Ajuntament de la localitat.

Diverses persones i també partits, com Compromís per Burjassot, han lamentat els fets i han denunciat les contínues accions vandàliques que pateix l'estàtua del poeta de Burjassot.

Així mateix, des de Compromís s'ha demanat la instal·lació de càmeres, davant els constants atacs a l'estàtua.

La Policia Local del municipi va pode ridentificar a quatre menors per l'acte vand'alic. Com es tracta de menors d'edat, vans er avisats els pares i es tramitarà una sanció administrativa. L'estàttua, per la seua banda, ha sigut reinstal3lada per operaris municipals durant el matí.

Un altre atac recent

El passat 24 de gener l'escultura del poeta valencià patia un acte de vandalisme. A l'escultura li van desaparéixer els quatre llibres de bronze ubicats també al banc de pedra.

Aquest acte vandàlic va passar a ser investigat per la Policia Local, però des de l'Ajuntament de Burjassot es va declarar que esperarien «un temps prudencial» i si no eren retornats els llibres de bronze furtats, es tornarien a reproduir.

Un seguit d'actes vandàlics des de la seua instal·lació en 2007

Abans dels fets d'aquest dimecres 30 de gener, i el robatori dels llibres el dia 24, l'estàtua ha patit multitud d'agressions prèvies.

Des que l'escultura en va ser ubicada a aquesta plaça de Burjassot en 2007, ha patit nombrosos actes de vandalisme. En 2010 se li van llevar les ulleres de bronze, que el mateix escultor va restaurar, i en 2011 l'escultura va tornar a la plaça.

En 2012 se li van tornar a trencar les ulleres, i l'any següent, en 2013, van llançar pintura blava sobre l'escultura. En l'any 2017 també es va produir altre acte vandàlic, semblant al d'aquest dimecres, quan l'estàtua va ser arrossegada fins a terra.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: El primer premi de la Loteria Nacional cau a València i Alacant" "Godella celebrarà el Dia de l’Arbre amb la plantació de 200 arbres i arbustos"