Un incendi calcina un baix de Castelló que estava usant una colla de la Magdalena

El foc va progressar molt ràpidament a causa de les xicotetes dimensions del local.
Imatge de l'incendi | Àrea de Seguretat Ciutadana de Castelló

 

Un incendi es declarava aquest diumenge en un local que estava utilitzant una colla de les festes de la Magdalena de Castelló, a la comarca de la Plana Alta. El foc va afectar a la façana de l'edifici i a un vehicle que estava aparcat enfront.

Segons informava la Policia Local de Castelló en un comunicat, l'incendi va començar al voltant de les 12.30 hores d'aquest diumenge, i va progressar molt ràpidament a causa de les xicotetes dimensions del local. Les flames van calcinar completament tot el seu interior, que es componia d'una habitació i un 'altillo'.

Els bombers van estar aproximadament una hora per a sufocar completament l'incendi i ventilar el local. A més d'aquest, també es van veure afectades per les flames la façana de l'immoble on s'havia produït l'incendi i un vehicle que hi havia aparcat enfront.

En les labors d'extinció de l'incendi van participar 10 bombers, dos caps i un sergent cap d'eixida, i es van utilitzar com a mitjans materials dos vehicles de comandament, una bomba urbana lleugera i un vehicle autoescala.

Un "accident molt greu" amb una carcassa de la 'mascletà' de la Magdalena a Castelló deixa sis persones ferides

Aquest dissabte, un "accident molt greu" en el mecanisme de tir dels artefactes pirotècnics de la penúltima 'mascletà' de les festes de la Magdalena de Castelló va causar que una carcassa esclatara, la qual cosa va fer que la metralla es projectarà en diverses direccions, i sis persones que assistien a l'espectacle resultaren ferides.

Així ho va indicar la Policia Local de Castelló en un comunicat, en el qual va destacar que el responsable de la pirotècnica va suspendre el tir de la resta de carcasses finalitzant així l'esdeveniment. A més, el Centre d'Informació i Comunicació d'Urgències (CICU) va informar que de les sis persones, dos van ser traslladades a l'Hospital General.

La metralla projectada va impactar de forma lleu en algunes persones que estaven veient la 'mascletà', i van resultar ferides totes elles per contusions. El servei municipal d'assistència sanitària desplegat en l'esdeveniment va atendre als ferits en l'acte.

D'aquestes sis persones ferides, entre les quals hi havia un xiquet de 8 anys, dos van ser traslladades a l'Hospital General per a avaluar les seues ferides en prevenció. La resta van ser ateses pel personal mèdic destinat a l'esdeveniment i només van requerir d'unes primeres cures.

Després de l'incident, la Policia Local i personal de Protecció civil van desallotjar de públic les zones pròximes a la mascletà de l'Avinguda Caputxins, Rotonda de les Canyes i Camí la Plana. El públic va evacuar aquestes zones i després d'estar buida de públic, es va procedir a la neteja de la via per a evitar que persones o vehicles pogueren registrar danys per la metralla escampada per la via pública.

D'altra banda, els responsables de la pirotècnia van comprovar el material no fet explotar per a assegurar la zona. Al voltant de les 15.30 hores, la Policia Local de Castelló va obrir al trànsit la zona quedant solucionat l'incident.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"URGENT: 6 ferits, entre ells un xiquet de 8 anys, en la mascletà de la Magdalena" "ATENCIÓ: Són ja huit detinguts, 6 menors, per dos agressions sexuals a una menor a Castelló"