El futur Parc Ciclista de Castelló va prenent forma

La instal·lació permetrà entrenar de forma segura i serà accessible en bicicleta.
Imatge d'arxiu | Pixabay
Ahir es va presentar al saló de plens de l'Ajuntament el projecte del futur parc ciclista de Castelló. A l'acte varen estar presents el vice alcalde, Ignasi Garcia, el regidor d'Esports, Enric Porcar, i representants dels clubs de bicicleta, patinatge i triatló de la ciutat.

Garcia va destacar el fet que el parc ciclista s'haja aconseguit a través dels pressupostos participatius: "La plataforma Decidim és un mecanisme perquè la ciutadania i l'administració es relacionen, perquè ens proposen idees però també perquè la gent conega el dia a dia del procés administratiu, com treballen els tècnics". El vice alcalde va recordar que ahir s'acabava el termini per a presentar propostes a la plataforma Decidim, on aquest any s'han registrat 80 projectes.

A continuació, Porcar va passar a detallar les característiques d'una instal·lació que en les seues paraules "ha sigut possible gràcies al fet que ja feia molt de temps que la gent de la bicicleta s'estava movent a Castelló, arreplegant firmes i organitzant reunions per aconseguir una instal·lació on poder entrenar sense risc, sobre tot pensant en els xiquets i xiquetes".

El parc ciclista es situarà entre el carrer de Grècia i la carretera Ribesalbes, en un solar destinat a zona verda que permet la construcció d'equipaments esportius. La instal·lació serà oberta i està connectada a la ciutat pel carril bici.

El disseny del circuit es va consensuar entre els tècnics del Patronat d'Esports i els clubs de les diferents disciplines que en faran ús. Tindrà una longitud de 650 metres de corda i una amplària de 6 m, amb dos anells tancats (un de 150 m i un altre de 250 m) on realitzar entrenaments independents. A l'interior de la pista asfaltada hi haurà una de terra per a practicar bicicleta de muntanya. A més, comptarà amb una zona de gimcana davant de la cafeteria on practicar aspectes tècnics, banys adaptats i un magatzem per a material dels clubs. La pista comptarà amb il·luminació per aprofitar les vesprades d'hivern, que és l'horari en què entrenen els i les escolars. El projecte està pressupostat en 675.000 euros.

Des del club Tritrail, Lola Peñarrocha va destacar que clubs de disciplines diferents hagin cooperat en aquest projecte: "Aquesta col·laboració ha sigut imprescindible de cara a satisfer la necessitat que tenen els xiquets i les xiquetes de practicar ciclisme de forma segura, que aprenguen en condicions òptimes les pautes que hauran de seguir quan isquen a la carretera i evitar així desgraciats accidents".

De la mateixa manera, la resta de representants dels clubs i associacions implicats en el projecte (Dos Rodes, Club Ciclista Costa Azahar, Club Patí Castàlia, Club El Gancho i l'Associació de Veïns San Lorenzo) agraïren la possibilitat de poder plantejar aquest projecte a través dels pressupostos participatius i saldar així "un deute històric de la ciutat de Castelló amb el ciclisme".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"ATENCIÓ: Detinguda per arrancar-li part de l'orella a una altra dona a Castelló" "ATENCIÓ: Dos persones a presó després de ser trobat el cadàver d'una dona trans a Castelló"