Les Escoletes de Gandia ensenyen com creix la natura

Cada escoleta compta amb el seu “Racó de la Natura” on planten llavors i observen cada dia el seu creixement.
Imatge de la presentació d'activitats pel Dia de l'Arbre | Ajuntament de Gandia

 

La regidora delegada de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada de la tècnica de Serveis Bàsics i ambientòloga, Nuria Felis, i l'educadora i coordinadora de la xarxa de Escoletes de Gandia, Maria Banyuls, ha presentat aquest matí les activitats que amb motiu del Dia de l'Arbre s'estan desenvolupant en les escoletes, guarderies infantils municipals de Gandia.

Morant ha recordat que “en la nostra localitat existeix una implicació molt forta de tota la comunitat educativa en el respecte pel medi ambient”. La regidora ha incidit en el paper de les educadores de les escoletes que, en col·laboració amb les famílies, busquen educar als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys seguint aqueixos valors. “L'escola és un bon lloc per a inculcar hàbits saludables”, ha comentat la regidora. Jugant, els més xicotets aprenen a reciclar, reutilitzar, respectar animals i plantes, estalviar energia i aigua, no embrutar el seu entorn i a alimentar-se de manera saludable.

En aquesta línia, l'alumnat de les escoletes amb motiu del Dia Mundial de l'Arbre, estan participant en el projecte “Creixem junts i juntes amb els arbres”. Cada centre infantil compta amb el seu “Racó de la Natura”, on els xicotets observen la germinació i creixement diari de llavors conegudes (llentilles, fesols, cigrons...).

María Banyuls ha explicat que aprenen jugant. “Han fet quadres pegant llavors. A part de conéixer-les, hem aprofitat per a treballar els colors, la grandària, la textura”. D'altra banda, l'educadora ha comentat que “a nivell d'infraestructura no resulta fàcil que prop de 450 xiquets i xiquetes d'aqueixes edats isquen al carrer a plantar arbres, per això hem pensat realitzar aqueixa mateixa activitat dins de la escoleta”.

Nuria Felis ha explicat que “s'ha buscat que els xiquets i xiquetes conegueren d'on venen els arbres i les plantes. Hem portat les llavors a l'aula, les hem posades en pots de vidre amb aigua i cotó i ells han anat veient com sorgeix la planta”. El dia dimarts 26 de febrer, coincidint amb l'efemèride del Dia de l'Arbre, en cada escoleta es trasplantaran les llavors germinades a tests, continuant el procés de creixement a les aules.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"DOL A LA SAFOR: Mor l’alcalde de Castellonet de la Conquesta en l'incendi de l'habitatge de Gandia" "ATENCIÓ: Una persona morta i tres ferides en l'incendi d'un habitatge a València"