La Generalitat dóna llum verda al nou IES l’Estació d'Ontinyent per 12 milions d’euros

El nou centre es construirà 50 anys després de la construcció de les actuals instal·lacions.
Imatge aèria de l'IES l'Estació d'Ontinyent | Ajuntament d'Ontinyent

La Generalitat Valenciana ha donat llum verda a la construcció del nou IES l'Estació d'Ontinyent per 12 milions d'euros. En concret, la Secretaria Autonòmica d'Educació ha signat la proposta de delegació en l'Ajuntament d'Ontinyent de l'execució de les obres de construcció del nou centre, que suposarà una inversió de més de 12 milions d'euros per part de l'administració autonòmica al marc del pla "Edificant". El nou centre es construirà 50 anys després de la construcció de les actuals instal·lacions, que seran enderrocades a excepció del saló d'actes, que serà reformat i rehabilitat.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, va qualificar ahir la signatura per part del Secretari Autonòmic d'Educació, Miquel Soler, de "fet històric que atén més d'una dècada de reivindicacions de la comunitat educativa, a la que els anteriors governs autonòmics venia prometent esta reforma des de la legislatura 2003-2007, i que ara per fi va a fer-se realitat", destacava. El primer edil, el secretari autonòmic i el regidor d'educació, Óscar Borrell, es reunien el passat dimarts amb representants de la comunitat educativa del centre per presentar-los l'actuació, que s'executarà al període 2019-2022.

L'IES l'Estació, construït en 1970, compta amb al voltant de 800 alumnes, així com 90 professors i professores per a una oferta que inclou 28 unitats escolars d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Des del centre, els pares i mares i l'alumnat anaven reclamant solucions a les importants deficiències d'aïllament tèrmic del centre, mancances als laboratoris i les incomoditats de les aules, algunes de les quals són prefabricades.

Segons la informació facilitada des de la Conselleria d'Educació a l'Ajuntament, el pressupost total és de 12.083.780,11 euros, IVA inclòs, repartits en 4 anualitats des de 2019 a 2022. L'execució de l'obra en si tindrà un cost d'11.415.813,50 euros, IVA inclòs, mentre que els 667.966,61 euros restants es destinaran a les diferents assistències tècniques necessàries, que inclouen un Estudi Geotècnic; projecte bàsic i d'execució; desenvolupament de les instal·lacions; estudis de seguretat i salut; control de qualitat; assistències tècniques de supervisió; direccions d'obra, instal·lacions i execució material; coordinació de seguretat i salut; i seguiment del control de qualitat i execució de l'obra.

El programa funcional del nou centre inclou 5.432 m² per a espais docents, inclosos 2998 m² d'espais docents específics (aules d'informàtica, música, educació plàstica i visual, tecnologia, laboratoris o gimnàs); 1.411 m² d'aules generals polivalents (un total de 26 aules i 810 taquilles unipersonals); 339 m² d'espais docents comuns (l'actual edifici d'usos múltiples, reformat i rehabilitat); 344 m² per a serveis higiènics i 250 m² d'aules per a xicotets grups o suport a la integració. A més a més hi haurà 547 m² per a despatxos i espais destinats a l'administració del centre; 192 m² per a magatzems i serveis generals; i 125 m² per a cafeteria. En total seran prop de 10.000 m² de superfície construïda, entre els 9384 m² del nou edifici més els 543 del saló d'actes ja existent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'historiador Vicent Baydal parlarà a Agullent sobre la importància de Sant Vicent Ferrer" "Ontinyent millora la zona dels jocs del parc Jaume I al barri del Llombo"