La Guàrdia Civil de Ceuta deté un home de Benigànim per assetjar a 45 menors buscant sexe

El detingut "mantenia converses amb menors d'edat tant de nacionalitat espanyola com estrangera intentant obtindre fotografies i vídeos amb contingut eròtic
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil 

La Guàrdia Civil de Ceuta ha informat aquest dijous de l'arrest d'un home resident a València de 29 anys acusat de presumptes delictes d'assetjament a menors de 16 anys i distribució d'arxius de pornografia infantil, així com de la identificació de 45 víctimes a Espanya i altres països, en el marc de la recerca que va obrir el maig de 2016 després que una persona denunciara en la Comandància local de la Guàrdia Civil que un adult havia contactat amb la seua filla menor a través d'una aplicació de missatgeria instantània sol·licitant-li "fotografies íntimes de caràcter sexual".

  

Segons ha detallat l'Institut Armat en un comunicat, amb les primeres perquisicions es va poder comprovar que havia aconseguit el número de telèfon d'aquesta menor a través d'una altra menor de 18 anys familiar de la primera a la qual ja havia aconseguit "enganyar" perquè li proporcionara imatges del mateix tipus.

  

El detingut com a presumpte "inductor dels fets" és un home la identitat del qual respon a les inicials M.C. c., nascut en 1990 i resident en Benigànim, a la comarca de la Vall d'Albaida, on la Guàrdia Civil ha obtingut, amb el corresponent manament judicial, "els mitjans telemàtics que utilitzava per a la comissió dels fets il·lícits investigats", segons ha agregat el comunicat.

  

A través de l'estudi del material intervingut en el marc de la 'Operació Ritgym' la Guàrdia Civil ha destacat que ha pogut comprovar que el detingut "mantenia converses amb menors d'edat tant de nacionalitat espanyola com estrangera intentant obtindre fotografies i vídeos amb contingut eròtic o sexual que posteriorment intercanviava amb altres persones".

  

Una vegada analitzat el material confiscat es van obrir dos línies de recerca tendents a la identificació de les possibles víctimes de l'assetjament patit. La primera, limitada al territori espanyol, ha localitzat víctimes a Almeria (1), La Corunya (1), Múrcia (3) i València (6). A escala internacional s'ha aconseguit identificar i localitzar a nou víctimes a Mèxic i altres tantes a Xile, dos al Perú, cinc a Veneçuela, quatre a Colòmbia, una a l'Argentina i una altra a Paraguai.

  

El detingut suposadament també va contactar "de forma directa" amb diferents menors residents a Espanya "per a aconseguir mantindre relacions sexuals" i que presumptament també "va planificar viatges als països sud-americans relacionats amb la mateixa intenció".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat dóna llum verda al nou IES l’Estació d'Ontinyent per 12 milions d’euros" "L'historiador Vicent Baydal parlarà a Agullent sobre la importància de Sant Vicent Ferrer"