Dimecres més tapat i ennuvolat, però sense pluges

El sol d’este dimarts deixarà pas a un oratge més inestable i amb poca pluja a la vista. Caldrà esperar entre divendres i dissabte per a que arriben els arruixons
Oratge més tapat aquest pròxim dimecres | PixaBay

L’arribada d’un front atlàntic al llarg del dimarts per l’oest de la península serà l’encarregat de què l'oratge este dimecres siga més ennuvolat en tot el territori. Els núvols aniran avançant d’oest a est durant esta vesprada de dimarts i ja per la nit del dimecres el cel quedarà ennuvolat.

D’esta manera, pel matí el cel ja estarà tapat. De cara al migdia, podrien obrir-se algunes clarianes, però en general el sol quedarà amagat rere els núvols. De pluja de moment ben poca, a pesar dels cels més amenaçadors. Només de cara al final del dia podrien caure algunes gotes anecdòtiques en l’interior del territori valencià.

Mapa de la previsió per a este dimecres | AEMET

Menys fred matinal i pocs canvis al migdia

Esta pròxima matinada i primeres hores del matí l’ambient serà menys fred que este dimarts. Els núvols ajudaran a que les temperatures no baixen tant, fent que les glaçades siguen més febles i menys extenses que l'ùltima nit. En general, les mínimes es mouran entre els 4º i 9º, mentres que en l’interior quedaran entre els 0º i 5º.

Quant a les màximes, pel migdia la massa d’aire serà un poc menys freda, però els núvols no ajudaran a que els termòmetres puguen pujar. D’esta manera, la temperatura es mantindrà molt semblant, encara que l’ambient, amb un cel més tapat, pareixerà més fred. Els termòmetres oscil·laran entre els 13º i 18º en la costa, i més a l’interior es mouran entre els 10º i 15º.

La pluja arribarà entre divendres i dissabte | PixaBay

Pendents del divendres i dissabte

Els models estos últims dies han anat rebaixant la pluja esperada en València i l’han anat posposant cada volta més. La pluja arribarà entre divendres i dissabte. Serà a causa d’una potent borrasca que deixarà pluges fortes en l’oest de la península, però també en el sud i que, de cara al dissabte, acabarà afectant a les Balears i Catalunya.

Serà durant el trasllat de la borrasca de l’Atlàntic al Mediterrani quan l'oratge serà més insegur en el territori valencià i deixarà algunes pluges. No seran pluges intenses ni continuades, i sobretot cauran al final de la vesprada del divendres i nit del dissabte. De neu poca se’n vorà, ja que la cota de neu serà alta i se situarà al voltant dels 1.600 metres.

Quan desaparega la borrasca, l'oratge es normalitzarà i s’obriran moltes clarianes amb un temps més solejatt durant el dissabte i diumenge. Les temperatures també es recuperaran i el cap de setmana l’ambient serà de tardor, amb uns termòmetres que seran propis pel mes de novembre.  

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Científics europeus creuen viable hivernar humans per a viatjar a Mart d'ací a 20 anys" "Vídeo: Una parella homosexual de pingüins roba un ou per a poder ser pares"