Pluja i vent: canvi de temps divendres i més fred el cap de setmana

Arriben els canvis anunciats a principis de setmana, amb un temps que es complica durant les pròximes hores. De cara al cap de setmana, més tranquil·litat però amb més gelor
Arriba pluja este divendres, sobretot a partir de la vesprada | pixabay

Finalment, les pluges arribaran al territori valencià. I ho faran este pròxim divendres, sobretot en la segona mitat del dia. El vent acompanyarà a les pluges, amb un dissabte ventós en les tres províncies. La temperatura també recularà un poc durant el cap de setmana, però la gelor tindrà les hores comptades.

D'esta manera, venen hores de canvi, que ja este dijous marcaven el preludi del canvi de temps. Els núvols han sigut més abundants i espessos, a causa d’un sistema frontal que ha deixat pluges en l’oest de la península. Però en casa nostra la pluja arribarà demà divendres, quan la pertorbació situada en l’atlàntic s’aproximarà i portarà un temps insegur.

De fet, esta pròxima matinada ja podrien caure algunes gotes poc importants, sobretot en l'interior de la província de València. Però els arruixons més destacats arribaran el divendres de vesprada. Durant el dia, el cel estarà tapat, amb núvols amenaçadors, i podria fins i tot caure alguna precipitació aïllada. Especialment es preveuen en les comarques de l'interior de València.

Ara bé, serà a partir de migdia i especialment per la vesprada quan arribarà el gros de la precipitació. Estes pluges seran generalitzades, és a dir, podran caure en qualsevol punt del territori valencià i seran entre febles i moderades. A més, podrien anar fins i tot acompanyades d’alguna tempesta ocasional.

Mapa de la previsió per a este divendres | aemet

Menys pluja però ventades dissabte

La pluja aguantarà encara durant la nit del divendres al dissabte, però ja pel matí es preveu que se'n vaja anant. Serà durant estes hores matinals del dissabte quan encara podria escapar-se algun arruixó feble i aïllat, però seria de curta durada.

Per altra banda, el vent guanyarà protagonisme en tots els sectors. En general, el vent de l’oest bufarà amb colps forts i alguns molt forts que podran superar els 70 km/h. Les zones més afectades per les ventades seran els punts elevats del territori i també en l’interior.

Caldrà destacar per damunt de tot, el mestral intens en la província de Castelló, a on les ratxes de vent superaran els 100 km/h. L'AEMET ha activat l'avís taronja en la comarca dels Ports i l'Alt Maestrat i el groc en la resta de comarques. També les comarques de l'interior de la província de València i Alacant i les comarques centrals tenen avisos grocs activats per vent.

Pel que fa al cel, durant el matí encara hi haurà restes de núvols, amb estes possibles pluges residuals. Però a mesura que avance el matí, més clars i sol durant la vesprada. La temperatura baixarà respecte al divendres, entre 2º i 3º. Les temperatures quedaran per baix dels 20º en tot el territori valencià, entre 13º i 18º en les àrees costaneres i entre els 10º i 15º en les altres.

Diumenge tranquil

El temps ja s’haurà estabilitzat durant la vesprada del dissabte i seguirà d'esta manera, tranquil durant tot el diumenge. El sol predominarà en totes les comarques valencianes, amb el permís d’alguns núvols xicotets per la vesprada.

Pel que fa al vent, afluixarà tot i que en alguns sectors encara bufarà el mestral de manera moderada. Serà durant el matí en zones muntanyoses i interiors, especialment de Castelló. Però, a mesura que vaja avançant el dia, el vent serà cada volta més feble.

La temperatura mínima serà més baixa, amb un ambient més fresc durant la matinada i primeres hores del diumenge. Pel que fa a les màximes, pujaran un poc, recuperant valors més tardorencs.

L'hivern se'n va de repent

Però si seguim mirant més endavant, després de presenciar com el temps hivernal es col·locava en la península i no se n'anava durant la setmana, la cosa canviarà de repent la pròxima setmana.

Passarem de l’hivern a una tardor poc freda, amb un marcat ascens de la temperatura. Guanyarà força el temps anticiclònic i de bonança i, amb ell, arribarà una massa d’aire més càlida que farà que els termòmetres estiguen al voltant d’uns 4º o 5º per damunt de la mitjana per a finals de novembre. 

En definitiva, haurem passat d’un ambient que pertocaria al mes de gener o febrer a una temperatura pròpia d’octubre, amb algunes màximes que podrien fregar els 25º.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cada 180 anys, grans meteorits impacten contra la Terra" "Heroic rescat a un coala en els greus incendis d’Austràlia"