Cap de setmana ventós però solejat

El pas de la borrasca d'este divendres intensificarà les ventades de nord-oest en tot el territori valencià
El protagonista del dissabte serà, sense cap dubte, el fort vent | Cristina Escarre

Al llarg del matí de dissabte, la borrasca atlàntica Cecília anirà desfilant mar endins. Tot i això, durant el matí, encara no descartem alguns arruixons irregulars en alguns punts de l’interior de les muntanyes de València i en la zona de la Marina d'Alacant, encara que en Castelló també podrien aparéixer, però serien quatre gotes.

Previsió de símbols per a este dissabte | Aemet

Cel clar a mesura que avance el dia

Al llarg del dia, esperem que s'òbriguen grans clarianes i de fet, abans de la vesprada, ja podria fer sol en gran part del territori valencià. En les províncies de Castelló i València, és probable que amb els vents del nord-oest es formen núvols alts, però no deixaran cap tipo de precipitació. En Alacant, estos núvols no arribaran i farà sol pràcticament tota la vesprada.

Compte amb les ventades fortes

El vent serà el clar protagonista de la jornada. Bufarà fort en les tres províncies sense excepcions, si bé cal estar alerta amb els colps màxims que es produisquen en zones elevades del Maestrat i els Ports, a on es podrien superar els 100 km/h. La ratxes de vent seran violentes. Aemet ja ha activat avisos en tot l’interior tant de les comarques d’Alacant com de València per ràfegues que podran arribar als 80 km/h. El vent encara serà més intens en Castelló i s’ha activat l’avís taronja, ja que es podrien superar els 100 km/h localment.

Avisos activats per vent este dissabte | Aemet

Les temperatures seguiran sense canvis significatius, però les fortes ventades incrementaran la sensació de fred en moltes zones. Tot i això, les temperatures seran prou suaus en general, ja que, encara que les màxime sno patiran pràcticament cap canvi, les mínimes pujaran un poc. En la costa es mouran des dels 8ºC a primeres hores fins als 16ºC de mitja vesprada, mentres que en l’interior i en zones més elevades entre els 4 i els 12ºC.

Diumenge radiant

El cap de setmana acabarà amb un diumenge solejat i un ambient que encara serà ventós i amb gelor de matí en tot el territori valencià. Al llarg del dia, el vent anirà a la baixa i, amb més sol, les temperatures pujaran. Es podrien tornar a tocar els 20ºC en el litoral després de moltes jornades sense fer-ho. En l’interior, l’ambient seguirà sent fred amb valors màxims que fregaran la marca dels 15ºC. Per la vesprada, com a novetat, podrien arribar pinzellades de núvols prims però no portaran més conseqüències.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pluja i vent: canvi de temps divendres i més fred el cap de setmana" "Cada 180 anys, grans meteorits impacten contra la Terra"