Es manté la basca intensa de ple estiu este dijous

Les màximes superaran els 37º en punts de l’interior de València. Les temperatures baixaran a partir de divendres amb canvis a la vista
Este dijous continuarà la basca apegalosa d’un dia de ple estiu amb unes temperatures molt tòrrides | Arxiu

 

Després que dimecres s'han arribat a valors de 38,9º en  Xàtiva, 38,2º en Canals i 37,9º en Requena, este dijous continuarà la basca apegalosa d’un dia de ple estiu amb unes temperatures molt tòrrides en conjunt. La forta calor anirà a la baixa a partir de divendres amb l’arribada d’una bossa d’aire gelat. Quant a les màximes del dijous, se situaran entre 33º i 38º en el prelitoral, amb les més elevades en punts de l’interior de València i, les més baixes, en les muntanyes de Castelló. En la costa, s'oscil·larà entre 31º i 34º, amb les més altes en zones de la franja costanera valenciana i les menys càlides en el litoral castellonenc i alacantí.

Les mínimes també seguiran sent prou elevades i, juntament amb la humitat, faran que siga una nit molt bascosa i de mal dormir. Els termòmetres baixaran 1 grau, com a molt, respecte del dimecres i no es trobaran per davall dels 19º en cap de lloc. Les temperatures mínimes oscil·laran entre 19º i 22º en el prelitoral i entre 21º i 23º en la costa.

De cara a dijous de matí apareixeran alguns intervals de núvols alts en el nord de Castelló i en el sud d’Alacant | AEMET

 

Este dijous seguirà marcat per un ambient solejat. De cara al matí, apareixeran alguns intervals de núvols alts en el nord de Castelló i en el sud d’Alacant, deixant el cel un poc enterbolit. De vesprada s’acabarà de netejar l’ambient en la zona castellonenca i apareixeran nous intervals de núvols en el prelitoral valencià.

Continuen els avisos per forta calor

Després d'unes quantes jornades seguides de calor intensa, dijous serà l’últim dia que tindrem la massa d’aire càlida del Sàhara damunt i encara ens portarà a parlar d’avisos per forta calor. I és que el punt àlgid de la calorada intensa de la setmana el tenim totalment damunt i AEMET ha activat les alertes per temperatures màximes en gran part de les comarques de València. Localment, es podran arribar als 38º en l’interior i els 36º en el litoral.

Es podran arribar als 38º en l’interior i als 36º en el litoral, este dijous | AEMET

 

Nova tongada d'arruixons i tempestes a partir de divendres

Després de la monotonia de l’ambient tòrrid i solejat que hem anat tenint al llarg de la setmana, arriben una altra volta els arruixons, les tempestes i una caiguda dels termòmetres el divendres. Els mapes del temps de hui preveuen que hi haurà arruixons de vesprada en les muntanyes de Castelló.

De cara al dissabte, les precipitacions –localment amb tempesta– podran afectar qualsevol comarca castellonenca. Diumenge ja no s’esperen pluges i les temperatures diürnes no passaran dels 32º en punts del prelitoral valencià, amb una calor moderada més confortable.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🌡PREVISIÓ: Basca extrema este dimecres amb sol generalitzat" "🌡PREVISIÓ: Més basca dimarts a l'espera d'un punt de calor dimecres"