Divendres amb algun arruixó de vesprada i una baixada de les TºC

Els arruixons aniran a més el dissabte en l’interior castellonenc, amb possibilitat de tempesta. Els termòmetres es mantindran similars durant el cap de setmana
Hi haurà núvols alts generalitzats durant la primera mitat de la jornada, amb l’excepció d’algun núvol baix costaner | Arxiu
 

La basca extrema posa punt final esta setmana, després de jornades seguides amb temperatures molt sufocants. A partir de divendres, canvia l'oratge respecte de les temperatures, i amb algun arruixó de vesprada en l’interior del territori valencià. Esta situació es mantindrà de cara al cap de setmana.

Quant a l’estat del cel, hi haurà moltes hores de sol, però estarà enteranyinat per la presència de núvols alts generalitzats durant la primera mitat de la jornada, amb l’excepció d’algun núvol baix en la costa alacantina i castellonenca. A partir de la vesprada, creixeran nuvolades en l’interior fins a descarregar aigua en les muntanyes de Castelló, fins i tot, també trobarem alguna tempesta molt localitzada. Les quantitats de precipitació que s’esperen seran baixes i, ni de bon tros, estarà tota la vesprada plovent.

A partir de divendres de vesprada, creixeran nuvolades en l’interior fins a descarregar arruixons en les muntanyes de Castelló, fins i tot, alguna tempesta molt localitzada | AEMET

 

L’ambient ja no serà tan tòrrid com el que hem anat tenint els últims dies, ja que este divendres s’espera per fi una baixada dels termòmetres. Les màximes que es preveuen poden baixar 5 graus respecte dijous, fins a arribar als 29 ºC aen el prelitoral castellonenc. Les zones a on caiguen arruixons és a on es notarà la baixada més destacable. Les diürnes se situaran entre 29º i 37º en l’interior i entre 30º i 33º en la costa.

Quant a les temperatures mínimes, seguirà sent una nit de mal dormir, amb l’excepció del prelitoral de Castelló a on, amb a una caiguda important de 4 graus, es fregaran els 16 ºC. Les xifres de nit oscil·laran entre 17º i 21º en l’interior i 21º i 23º en la franja costanera.

Cap de setmana amb arruixons

De cara al cap de setmana, s’esperen arruixons sense que estiga plovent durant tot el dia. El dissabte els arruixons descarregaran en les comarques castellonenques durant la vesprada, i podran anar acompanyats d’alguna tempesta, especialment, en les muntanyes de Castelló, a on s’acumularan cap a 10 l/m2 de precipitació. En el litoral castellonenc es registraran, com a molt, 5 l/m2.

Precaució amb el vent fort de mestral que hi haurà de mitja vesprada fins a la nit en l’interior de València. A partir d'eixe moment, bufarà amb intensitat, però amb ratxes que podran arribar a ser molt fortes entre la vesprada i el final de la jornada en les muntanyes de Castelló. En qualsevol cas, les precipitacions seran baixes i molt locals.

El diumenge hi haurà un domini solejat, excepte en la costa alacantina, a on es formaran núvols d’evolució amb la possibilitat de descarregar a partir de les hores centrals de la jornada. El cap de setmana, les temperatures poden disparar-se molt cap amunt en el litoral valencià i alacantí el dissabte de forma transitòria, fruit del vent recalfat de ponent i mestral. Diumenge baixaran dràsticament en estos dos punts. En la resta, es mantindran valors similars als del divendres.

El dilluns moltes màximes es mouran entre els 28º i 32º | wheatheronline.co.uk

 

Més calor i millora del temps la setmana que ve

De cara a la següent setmana, seguirem en plena canícula i tot pareix indicar que farà més calor i que, fins i tot, pot ser intensa en punts de l’interior d’Alacant i València. El dilluns moltes màximes es mouran entre els 28º i 32º, però en el prelitoral alacantí i valencià es fregaran els 35º. Quant a les precipitacions, ja no se n’esperen més a partir de la setmana que ve.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🌡PREVISIÓ: Es manté la forta basca de ple estiu" "🌡PREVISIÓ: Basca extrema este dimecres amb sol generalitzat"