Sol en la costa i alguns arruixons de vesprada en punts de muntanya de l’interior dimecres

S’espera un dia radiant en tot el litoral i la calor s'accentuarà més. Els arruixons de vesprada seran, en conjunt, poc importants, a l'espera de més canvis dijous
Dimecres que s'espera en conjunt dominat pel sol, tot i la presència d'alguns núvols | Arxiu

 

La previsió per a dimecres es presenta prou favorable, amb alguns núvols baixos a primeres hores en el litoral i el prelitoral. Ràpidament desapareixeran i donaran pas a un dia dominat pel sol en bona part del territori. Tot això, després de què este dimarts no s'hagen produït finalment els arruixons anunciats en punts de la costa. 

De cara a la vesprada, es poden donar les condicions per a què aparega algun arruixó o tempesta aïllada, fruit de la mateixa calor, i més probables al voltant de la Serra de Javalambre i del Sistema Bètic. Quant a la resta, seguirem parlant d’un dia radiant. Respecte al vent, continuarà bufant de component marítim, amb algun colp moderat superior als 30 km/h en la costa valenciana.

Migdia i vesprada de calor, però amb mínimes a la baixa

Durant les hores centrals del dia es notarà un poc més de calor, temperatures que poden pujar fins als 34º en la Ribera del Xúquer. En la resta de comerques, podrien augmentar entre 1 i 2 graus, sense arribar a superar els 30º en la major part del litoral a nivell valencià.

Les mínimes recularan un poc, a pesar de què es preveu que novament es registren temperatures tropicals durant la nit i matinada. D'eixa manera, en el litoral de València continuarem parlant de mínimes superiors als 20º, mentres que en la resta es presenta una nit més confortable en tot el territori.

Mapa de la previsió per a este dimecres | AEMET

 

Més núvols i alguns arruixons de cara a dijous

S’esperen més núvols per al pròxim dijous, núvols alts i alguns núvols baixos que podrien deixar pluges en el sud de València i d'Alacant. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) té activats ja els avisos per tempesta i possibles precipitacions en l’interior d’Alacant, a on les pluges podrien deixar registres superiors als 20 l/m² en només 60 minuts.

Mapa dels avisos activats per a este dijous | AEMET

 

El vent canvia en el nord de Castelló, sobretot es farà notar en la Serra del Maestrat, a on ja des de primera hora entrarà el mestral amb colps que poden arribar a superar els 60 km/h.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"⚫🌀 TRÀGIC DORIAN: 5 morts, mínim, en les Bahames per un huracà històric" "🔴SITUACIÓ DRAMÀTICA: L'escull de corall més important del món, a punt de desaparéixer"