Dijous amb arruixons i tempestes en el sud de València i Alacant i vent de mestral en el nord

Hi haurà més intervals de núvols en estos punts però més sol en la resta. El temps es mantindrà semblant de cara a divendres
Els arruixons i les tempestes poden ser intensos en punts d'Alacant | Arxiu

S’esperen nous canvis de cara a este dijous en les comarques de València i Alacant després d’un dia calorós i dominat pel sol. El dia començarà més carregat de núvols i, a partir de mig matí, és probable que les primeres pluges es donen en el sud de València, començant per la Ribera Baixa i La Canal de Navarrés.

Poc a poc, cap a la vesprada, es preveu que vagen desplaçant-se cap a les comarques alacantines, a on podran donar-se més arruixons, més intensos i persistents. En Castelló, el temps continuarà sent solejat tot el dia coincidint amb l’entrada del vent de mestral, que podrà bufar amb certa intensitat, amb colps de més de 80 km/h.

Mapa de la previsió per a este dijous | AEMET

 

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat avisos a partir de migdia, tant en l’interior com en la costa d’Alacant, per la possibilitat d'arruixons acompanyats de tempestes que poden acumular més de 20 l/m² en només una hora. Al mateix temps, preveu la superació del llindar de perill amb l'entrada del mestral en el nord, que pot superar els 80 km/h en l'àrea dels Ports i el Maestrat.

Mapa dels avisos activats per a este dijous | AEMET

 

Temperatures en descens

La baixada del termòmetre es notarà de forma més evident en l’interior i el sud de la comunitat. Les màximes poden baixar entre 2 i 3º en punts de la costa de València i Alacant, quedant al marge la capital valenciana, a on es poden enregistrar novament 30º durant el migdia i les primeres hores de la vesprada. En punts de muntanya i de l’interior, el descens pot ser més acusat, d’entre 4 i 6º.

Les mínimes quedaran més curtes en bona part de la comunitat, també en el litoral, a on poden baixar al voltant d’1 o 2º, pero no serà suficient com per a què en el litoral baixen dels 20º. A on sí podran baixar d’una manera més destacable és en l’interior, fins a 4º.

Encara temps mogut i refrescada divendres

També esperem alguns arruixons pel matí més probables entre les comarques de València i Alacant. De cara a la vesprada, podrien aparéixer davant de la costa de València i afectar també a punts del sud de Castelló, tot i que encara està per confirmar.

Just abans del cap de setmana, esperem una refrescada que sobretot es deixarà notar en la costa de Castelló i de València. El termòmetre baixaria entre 3 i 4º, tant les mínimes com les màximes, deixant arrere els màxims de 30º i les mínimes de més de 22º.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🚨🌀 ALERTA: L’huracà Juliette s’intensifica a categoria 3 en l’oceà Pacífic" "☀ PREVISIÓ: Dimecres solejat amb alguns arruixons de vesprada en l'interior"