Basca extrema i arruixons de vesprada este cap de setmana

Les temperatures tòrrides seran les protagonistes amb tempestes d’evolució diürna en les comarques de l’interior. Les TºC toquen sostre el diumenge
La calor serà extrema este cap de setmana | Àngel Galán

 

Després d’un divendres molt càlid, este cap de setmana continuaran pujant les temperatures, arribant la punta de calor el diumenge. Aemet alerta per calor extrema estos dos dies. I és que si la basca ja s’ha fet notar el divendres, el dissabte els termòmetres encara pujaran més en pràcticament tots els llocs, sobretot, en alguns punts de la costa de València i en l’interior d’Alacant. A més, en l’interior de València és a on s’esperen valors més elevats, amb fins a 39º.

Mapa d'alertes per al dissabte: calor extrema, vent i tempesta | AEMET

 

El dissabte, les mínimes tampoc es quedaran curtes i és que es preveuen xifres d’entre 19º i 23º, amb la més baixa en l’interior de València i la més alta en la zona costanera valenciana. Totes les comarques que estiguen pròximes a la mar notaran l’ambient calorós i apegalós degut a la influència i humitat de la mar, per tant, seran nits especialment difícils per a poder dormir.

Quant a l’estat del cel, el matí del dissabte començarà a enteranyinar-se de núvols alts en tot el territori, que indicaran la proximitat d’un canvi de temps. De cara a la vesprada, s’esperen arruixons i tempestes d’evolució diürna que podran afectar qualsevol punt de l’interior, deixant quantitats pràcticament inapreciables de precipitació. En la resta de zones seguiran els cels amb bandes de núvols alts. A més, el fort vent de llebeig o garbí el dissabte a mitja vesprada, en moments de tempesta, podrà bufar amb ratxes molt fortes.

S'esperen tempestes d'evolució diürna dissabte per la vesprada | AEMET

 

El diumenge l’ambient tòrrid serà molt destacable, amb temperatures que podran arribar fins als 40º en el prelitoral valencià i en l’interior d’Alacant. La màxima més baixa serà de 29º en la costa de Castelló. Durant la nit de dissabte a diumenge també els termòmetres no baixaran dels 21º en l’interior i dels 23º en la costa. Per tant, seguirem suant a manta, ja que l’ambient serà de molta basca.

Mapa de la precipitació acumulada durant el cap de setmana | wheatheronline.co.uk

 

Arruixons més destacables el diumenge

Durant el diumenge, l’estat del cel serà molt similar al del dissabte, la diferència més important la trobarem en la quantitat de precipitació registrada, ja que plourà més. S’esperen pluges d’entre 5 l/m2 i 10 l/m2 en l’interior. Pot ploure fins a 10 l/m2 en l’interior de València, 5 l/m2 en les muntanyes de Castelló i en la resta de zones es registraran precipitacions escasses, sobretot, en tota la franja costanera entre València i Castelló. No s’esperen arruixons en la costa alacantina.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CONFIRMAT: L'augment espectacular de les onades de calor en juny no és casualitat" "PREVISIÓ: Una basca extrema a finals de setmana"