Les temperatures seguiran baixant i el vent no se n'anirà

La nit de dijous a divendres serà completament hivernal i els pròxims dies tindrem més núvols
Imatge d'unes palmeres xafades pel fort vent de nord-oest | Cedida

Al llarg d'esta nit, seguirem amb cel seré i poques complicacions. Les temperatures tornaran a baixar ràpidament al llarg de les últimes hores de la vesprada i la nit. Les mínimes seguiran sense canvis, al voltant dels 11-13ºC en el litoral i entre 4 i 6ºC en les serres interiors. A últimes hores de la nit i matinada es començarà a ennuvolar d’oest a est.

Ambient més rebolicat i temperatures diürnes més baixes

Este dijous, ens alçarem encara amb un ambient prou fred i solejat, però durarà ben poc. Abans del migdia, la nuvolositat s’anirà fent cada volta més compacta i no descartem que es puga deixar escapar alguna gota cap a Castelló i València. En canvi, en Alacant, seguiran tenint més hores de sol.

Al llarg del migdia i la vesprada, no es descarten alguns arruixons febles en el litoral, també d’Alacant, però tendiran a desaparéixer al llarg de les últimes hores de la vesprada. En general, seran fenòmens anecdòtics i que deixaran quantitats de precipitació més bé escases. Amb tot, este dijous, les temperatures màximes quedaran més curtes i només els valors més càlids d’Alacant superaran els 20ºC. Al llarg de la nit, és probable que es repetisquen alguns arruixons en el centre de València i sud de Castelló. Les temperatures seguiran baixant.

Previsió de símbols per a este dijous | Aemet
 

S’incrementarà l’ambient fred i ventós

Divendres ens alçarem amb valors hivernals, per baix dels 10ºC en pràcticament tot el territori. A més, el vent de nord-oest incrementarà la sensació de fred i serà, una altra volta, la notícia de la jornada. En les comarques de l’interior de Castelló bufarà amb ratxes molt fortes que poden superar els 80 km/h. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha tornat a activar l’avís groc per estes ràfegues. En València i Alacant també bufarà el vent de nord-oest, però serà més moderat.

Previsió d'avisos per a este divendres | Aemet

Serà un dia pràcticament hivernal, tot i dominar el sol amb alguns núvols alts, els valors quedaran per baix dels 20ºC en tot el territori i per baix dels 15ºC en molts punts de l’interior. Ara com ara, pareix que el cap de setmana mantindrem este ambient rebolicat i fred amb possibilitat de més arruixons. Caldrà seguir-ho.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L’octubre del 2019 ha sigut el més càlid dels últims 40 anys a escala mundial" "Mercuri creuarà el Sol: la important cita astronòmica que arriba a València el dia 11"