No hi ha manera de què arribe l’ambient plenament de tardor tampoc esta setmana

El sol serà el clar protagonista dels pròxims dies, tot i que entre dimecres i dijous arriben arruixons febles. Sense rastre de les pluges o les refrescades típiques de l’època
El sol i la calor atípica dominaran gran part del temps d'esta setmana | Agustí Descarrega

 

El temps continua prou monòton de cara a esta setmana entrant, amb pluges i refrescades típiques per a l’època en tot el territori valencià amb només algunes excepcions. Arribaran alguns canvis entre dimecres i dijous, però seran prou fugaços i l’ambient més be de finals d’estiu continuarà als migdies.

Mapa de previsió per a este dilluns | Aemet

 

De moment, este dilluns continua el temps plàcid amb sol en general i només el pas d’algunes bandes de núvols inofensives. No s’espera pluja en cap lloc. Les temperatures es mantindran prou similars amb molts valors entre els 23º i 28º, localment més alts en zones interiors. Calor atípica per a l’època de dia i fresca de nit, amb vent que continuarà bufant en el nord de Castelló amb alguna ràfega forta, tal com alerta l’Aemet:

Mapa d'alerta per vent este dilluns | Aemet

 

Xicotets canvis a mitjans de setmana

Pel que fa a la resta de la setmana, el sol dominarà combinant-se amb alguns intervals de núvols passatgers poc importants. No obstant, entre dimecres i dijous arribaran alguns canvis, ja que la nuvolositat serà transitòriament més abundant amb alguns arruixons en conjunt febles, especialment en zones del litoral i prelitoral. 

La resta de la setmana vindrà marcada per més tranquil·litat i temperatures que es mantindran càlides al migdia, atípiques per a l’època, tot i que de nit i a primeres hores notarem més l’ambient de tardor amb fresca.

Mapa de la poca pluja prevista acumulada esta setmana | GFS

 

A on estan el fred i les pluges de tardor?

El fet més preocupant de la previsió a mitjà termini és que no es veuen pluges generals per cap lloc, i, tot i els arruixons de la gota freda a principis de setembre, si no plou ara en la tardor, l’època més plujosa en molts punts, la situació pot ser molt complicada per al territori, ja que hi ha llocs a on la sequera del terreny és preocupant. 

Tampoc es veu l’arribada d’una refrescada contundent típica per a l’època amb màximes que es mantindran clarament pel damunt dels 20º en conjunt, registres atípicament alts per a trobar-nos a mitjans d’octubre. Només de nit i a primera hora notarem l’ambient de tardor amb fresca general. Una situació que podria canviar la setmana del 14 d’octubre, però queden molts dies i res és segur.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Este diumenge arriben alguns canvis, però no en tots els llocs" "Cap de setmana de temps tranquil i calor al migdia"