Aemet eleva l'alerta taronja al nord de Castelló per inundacions

Aemet ha elevat el nivell a taronja pels riscos que poden causar les tempestes i la precipitació acumulada que passa els 100 mm
Inundacions Castelló | Consorci Provincial Bombers Castelló

Aemet, l'Agència Espanyola de Meteorologia, ha elevat aquesta matinada el nivell d'alerta del litoral nord de la província de Castelló de groc a taronja. Això és degut a les tempestes que s'estan produint a la costa i de les precipitacions acumulades.

Un nivell d'alerta taronja significa que hi ha un risc meteorològic important (fenòmens meteorològics no habituals i amb un cert grau de perill per a les activitats usuals).

Les precipitacions acumulades són molt perilloses en aquells llocs que després de 12 hores de pluges superen els 100 mm d'aigua, però també hi ha alertes per precipitacions de més de 40 mm en tan sols una hora.

Les alertes estan activades des de mitjanit fins al migdia de hui dimarts, malgrat que. L'alerta també està activada per risc important de tempestes. És possible que es puguen registrar pluges localment molt fortes i/o vents localment molt fortes i/o calamarsa superior a 2 cm. També és possible l'aparició de tornados.El Consorci de Bombers de la Província de Castelló alerten també del risc de nevades a cotes inferiors a 1000 m amb gruixos de 4 cm. A l'interior nord es poden assolir acumulats per pluja de 30 mm/h i/o 90 mm/12 h. Puntualment es podrien superar tots aquests valors.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'hivern toca a la porta" "Arriba el primer temporal hivernal de la temporada amb possibles nevades"