Al llarg de la vesprada les pluges tornaran a complicar la situació en el territori valencià

El Segura continua fent destrosses i s'espera que encara puga créixer més. El golf de València espera la pitjor part en les pròximes hores

La pedania d'Escorralet, en Orihuela, després de les pluges torrencials | Rosa Cabrera

 

Esta matinada ha sigut el preludi de les tempestes que assolaran tot el territori valencià a nivell general. Ara per ara, ja s'han comptat més de 200 evacuats en el Baix Segura, en un moment en què ja s'ha desbordat el riu al seu pas per Orihuela i ha destruït una part del pont en la zona d'Algorfa, cosa que ha fet que l'Ajuntament d'Almoradí demane als veïns de l'horta que abandonen les cases.

 

Tot i que les pluges han anat a menys a migdia, no es pot abaixar la guàrdia durant la resta de la jornada. La previsió és que al llarg de la vesprada, les tempestes fortes i els arruixons es reactiven de nou. Podríem estar davant d'una vesprada molt complicada en el golf de València i, amb menys intensitat, en la Plana de Castelló. Ací tenim la pluja prevista entre les 14–17 h i entre les 17–20 h. Els pics de color roig indiquen acumulacions que podrien superar els 100 l/m2 en tres hores. Molta precaució, perquè l'episodi de tempestes encara no s'ha acabat.

 

Acumulació de pluja cada 3 hores prevista per a esta vesprada de divendres | Aemet

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!